Societat
Rupit
Foto: Rupit | Yohan Creemers
Turisme

El poble a dues hores de Barcelona reconegut com un dels millors del món

Temps de lectura: 3 minuts
Rupit
Foto: Rupit | Yohan Creemers

Ha estat escollit com uns dels millors pobles del món pel seu paisatge i la seva riquesa en patrimoni medieval i es troba a només dues hores de Barcelona. Tot un conjunt de factors que segur acaben fent que t'hi acostis en una petita escapada i gaudeixis d'aquest meravellós poble.

En detall: Catalunya és plena de pobles petits que amaguen una gran bellesa, de fet l'Organització Mundial del Turisme (OMT) n'ha escollit un en la seva llista de millors pobles del món.

  • La posició més alta ha anat a parar a Rupit, a la comarca d'Osona. L'organització ha destacat el seu paisatge de muntanya, els seus edificis que conserven una gran estructura medieval i la conservació de detalls com l'acabat dels seus carrers de pedra, entre altres aspectes.

Què fer a Rupit?

El poble medieval de Rupit té un encant únic que val la pena veure amb detall en un extens passeig.

  • Entre els seus edificis emblemàtics, l'OMT destaca l'Església de Sant Miquel, el seu castell del segle XI i els ponts de Can Badaire i el Pont Penjant, uns dels més fotografiats.

A més: L'organització també ha triat el poble pel seu respecte per l'entorn natural i pel turisme responsable que Rupit cultiva.

  • I és que a la localitat de Rupit hi ha el salt més gran d'aigua de Catalunya, el Salt de Sallent, que mereix una visita.

Com arribar al Salt de Sallent?

Per arribar al major salt d'aigua de Catalunya, el millor és en cotxe des de Rupit. El cotxe es pot aparcar a la zona gratuïta destinada. Només caldrà caminar 5 minuts per arribar al Salt de Sallent.

També, s'hi pot arribar fent senderisme, una de les rutes més habituals és la que segueix la Riera de Rupit, que parteix de l'església de Sant Miquel.

Com arribar a Rupit des de Barcelona?

La manera més ràpida és en cotxe, però també s'hi pot arribar en tren i en autobús.

En detall: El trajecte en cotxe és el més còmode, ja que dura 90 minuts i permet flexibilitat horària.

  • També s'hi pot arribar en una combinació d'autobusos. Primer amb l'e12 que surt del centre de Barcelona i arriba a l'estació d'autobusos de Vic. Allà s'agafa el 464 que arriba a Rupit.
  • El trajecte complet dura unes 3 hores aproximadament amb aquest mitjà de transport.
  • Una altra opció és el tren, que des d'Arc de Triomf arriba fins a l'estació de tren de Manlleu on amb un taxi es pot arribar a Rupit.
  • Amb tren es pot arribar també a Vic on el mateix autobús 464 et pot deixar a Rupit.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiquetes: Turisme Escapada