Societat
Foto: | Europa Press
Sequera

Les restriccions per sequera es mantindran fins a l'octubre

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Europa Press

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha afirmat que les restriccions per sequera es mantindran fins a l'octubre si continua sense ploure, així ho ha explicat el director de l'ACA, Samuel Reyes, al programa Els matins de TV3.

Per què és important? La sequera que viu Catalunya és ja una de les més greus de les últimes dècades, per la seva intensitat i durada. Les pluges de maig i juny han fet que el nivell dels embassaments de les conques internes hagi pujat del 25 al 30,5%.

Què en sabem? Les pluges d'aquests primers mesos d'estiu han permès a l'ACA situar l'escenari d'emergència per sequera al novembre, un mes més tard de l'establert fins ara.

A la pràctica: L'emergència es declararà si no plou i les reserves se situen en un 16%. Aleshores, es restringirà l'aigua de boca. Així doncs, la limitació d'aigua per habitant i dia passaria dels 230 litres actuals a 200 litres per persona i dia com a màxim.

La situació actual: Ara per ara hi ha uns 500 municipis en situació d'excepcionalitat per sequera, la fase anterior a la d'emergència.

  • En aquests municipis està prohibit el reg de parcs i jardins, omplir fonts ornamentals i piscines, i es restringeix un 40% el reg agrícola, entre altres mesures.
  • El 36% dels municipis de les conques internes de Catalunya en estat d'excepcionalitat, que representen un 9% de la població, incompleixen la dotació d'aigua per la sequera.

Què han dit? Reyes també ha explicat que l'ACA ha sancionat tres municipis que no van presentar el pla d'emergència municipal per afrontar la sequera, però ha remarcat que "la majoria han fet els deures".

  • Ha remarcat que el consum d'aigua general s'ha reduït, però que la situació continua sent greu.
Categoria: Societat
Etiquetes: Sequera Aiguats