Societat
Cala Culip, al Cap de Creus
Foto: Cala Culip, al Cap de Creus | José Luis / Flickr
Escapada

La màgica platja de la Costa Brava en un paratge natural únic al món

Temps de lectura: 3 minuts
Cala Culip, al Cap de Creus
Foto: Cala Culip, al Cap de Creus | José Luis / Flickr

Vols visitar una platja única per la seva localització? Un dels paratges naturals més espectaculars de Catalunya, ubicat a la Costa Brava, amaga una preciosa cala que no et pots perdre aquest estiu.

En resum: Parlem de la Cala Culip, pertanyent al municipi de Cadaqués i que es troba ni més ni menys que a l'impressionant i alhora icònic Cap de Creus, allà on la muntanya provinent dels Pirineus s'endinsa al mar Mediterrani.

Com és i què fer a la Cala Culip, a la Costa Brava

El Parc Natural del Cap de Creus és un preciós paisatge a l'Alt Empordà que s'endinsa cap al mar i que presenta cales espectaculars.

  • En aquest sentit, la Cala Culip és extraordinària, amb roques esculpides pel vent i aigües blaves i transparents on banyar-se és un autèntic plaer; et recomanem que portis unes ulleres de snorkel; davant de la cala, hi veuràs la imponent illa de Culleró.
  • A més, la sorra d'aquesta petita cala és gruixuda i parcialment rocallosa, però permet prendre el sol còmodament amb una tovallola, llegint un llibre o contemplant les petites embarcacions fondejant sobre l'aigua, ben profunda.

Curiositats del paratge de Tudela, únic al món

El paratge de Tudela és una mostra de la força del vent com a element transformador. De fet, permet veure l'erosió que és capaç de provocar durant milers d'anys en les roques, creant formes geològiques ben curioses i hipnotitzants, típiques d'un paisatge lunar. De fet, han servit d'inspiració a l'artista Salvador Dalí per a les seves obres surrealistes, reconegudes a tot el món.

  • Així mateix, la profunditat de la Cala Culip permet a les embarcacions passar molt a prop de la cala, però el fort i característic vent de tramuntana sempre amenaça. En l'antiguitat, durant l'època dels fenicis, els grecs i els romans, han estat molts els vaixells que han estat empentats contra les roques i han patit un naufragi a les aigües.

A més: Molts espais del Cap de Creus eren propietat del Club Mediterranée i el govern espanyol l'ha recuperat després de l'enderrocament de centenars d'apartaments construïts durant la dècada dels 60, quan s'hi va fer una ciutat de vacances abans que estigués protegit. Ara fa gairebé 20 anys que es poden visitar, tot i que sempre amb responsabilitat per seguir cuidant d'aquest paratge de gran bellesa.

Com arribar a aquesta cala del Cap de Creus

Aquesta és la ubicació de la cala, que es troba a 8 quilòmetres del centre de Cadaqués. Hi ha un aparcament, el del Pla de Tudela, on pots deixar el cotxe i arribar-hi caminant. És de pagament (costa cinc euros) i s'acostuma a omplir en temporada alta, així que és recomanable anar-hi tan bon punt obri a les 10.

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat
Etiqueta: Escapada