Societat
La paradeta de Vox a la rambla Ègara de Terrassa en una imatge d'aquest matí
Foto: La paradeta de Vox a la rambla Ègara de Terrassa en una imatge d'aquest matí | @UCFRTerrassa
Successos

Detingut un simpatitzant de Vox per intentar apunyalar un veí de Terrassa

Actualitzat: Dijous, 20 de juliol de 2023. 13:11
Temps de lectura: 2 minuts
La paradeta de Vox a la rambla Ègara de Terrassa en una imatge d'aquest matí
Foto: La paradeta de Vox a la rambla Ègara de Terrassa en una imatge d'aquest matí | @UCFRTerrassa

La policia local de Terrassa ha detingut un simpatitzant de Vox per intentar apunyalar un home que ha cridat "feixistes fora" quan passava per davant d'una parada de propaganda del partit d'extrema dreta al centre de la ciutat. 

Què en sabem? La plataforma Unitat Contra Feixisme i Racisme de Terrassa (UCFR) ha denunciat els fets en un tuit. L'atac s'ha produit sobre les 11:30.

  • L'Ajuntament de la ciutat confirma a Principal la detenció de l'agressor per un delicte d'amenaces amb arma blanca. 
  • Segons relata Marc Ferrer, portaveu d'UCFR a Terrassa, a aquest diari, l'agressor es trobava al costat de la paradeta i, en sentir els retrets de l'activista antifeixista, ha intentat apunyalar-lo amb un ganivet de grans dimensions fins en tres ocasions.
  • S'ha produït una petita persecució fins que la víctima, que ha notat el contacte amb l'arma blanca, ha aconseguit fugir. 
  • Una patrulla de la policia local que passava per la zona ha detingut instants després l'atacant.
    • L'home s'ha defensat davant dels agents argumentant que passava per allí i que, en sentir que l'home l'hi deia feixista a ell i a la resta de simpatitzants i militants de Vox, ha decidit "defensar-se", segons relata Ferrer.

En detall: Els fets han passat a la rambla d'Ègara amb el carrer Iscla Soler. 

D'on venim? El passat dimarts, un militant de Vox va agredir una activista de Femen que es manifestava contra el "terrorisme masclista", en referència a aquesta formació, davant de la seu del partit a Madrid.

Context: En les passades eleccions municipals del 28 de maig, Vox va obtenir 2 dels 27 regidors que té la tercera ciutat més poblada de Catalunya. 

  • L'arribada de l'extrema dreta a l'Ajuntament ha provocat diversos escenaris i moments de tensió, que fins ara no s'havien produit. A les festes majors de Terrassa, per exemple, les entitats locals van rebutjar fa unes setmanes participar en un tradicional ball amb els regidors de la formació ultra.

Què diuen: Pel portaveu de la plataforma antifeixista, aquesta agressió demostra "el tarannà d'aquesta gent". "Són feixistes, assassins i perillosos".

  • "Van en contra dels drets de tothom. Ho hem vist en tota aquesta campanya amb el seu discurs d'odi. Avui han passat de les paraules als fets", ha declarat. 
  • "Saben que l'única manera d'acabar amb nosaltres és matant-nos", sentencia Ferrer.

Situació actual: La policia local ha obert una investigació per aclarir els fets. 

  • La Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha convocat aquest vespre una concentració a les 20:00 davant de l'Ajuntament contra el "feixisme" de Vox.

 

Categoria: Societat