Societat
Vinyes de l'Empordà
Foto: Vinyes de l'Empordà | Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Escapada

Ruta per la Costa Brava: cinc parades imprescindibles per descobrir les seves vinyes

Temps de lectura: 4 minuts
Vinyes de l'Empordà
Foto: Vinyes de l'Empordà | Patronat de Turisme Costa Brava Girona

Cada vegada són més les persones que gaudeixen d'organitzar les seves escapades al voltant de la cultura vinícola. En els últims anys, el sector del vi ha agafat empenta a Catalunya i cada vegada són més els espais dedicats a l'exquisit suc del raïm. 

Què en sabem? Catalunya és terra de vins. Una de les zones amb més tradició vinícola és l'Empordà. Des de fa anys, gràcies a la Denominació d'Origen de l'Empordà, el territori empordanès ha agafat importància dins del sector català i s'ha posicionat com un dels vins de més qualitat de Catalunya. 

  • El clima de la zona d'hiverns poc freds i estius calorosos, la brisa marina i la forta Tramuntana converteixen l'Empordà en un espai ideal pel cultiu de vinyes. 

És per això que et proposem la ruta de vins ideal per fer a la Costa Brava i descobrir les principals vinyes de la zona. 

La Vinyeta a l'Empordà

Al bell mig de l'Alt Empordà, al municipi de Mollet de Peralada, s'hi troba un petit celler envoltat de vinyes i oliveres. Es tracta de La Vinyeta, una petita explotació de vinyes amb vistes 360° a la plana de l'Empordà. 

En detall: Els actuals propietaris de la vinya van adquirir els terrenys d'un veí del petit municipi. Ara, gràcies a la tecnologia i als valors ecològics, de qualitat i diversitat, han engegat un projecte amb vinyes, oliveres i un petit ramat. 

  • El celler ofereix diferents opcions per visitar l'espai: un esmorzar complet entre vinyes, la visita guiada pel terreny i les instal·lacions, un petit tast dels vins de producció pròpia, i moltes més activitats relacionades amb el món del vi.

Castell de Peralada

Sense cap mena de dubte, si es parla de vi i l'Empordà, el Castell de Peralada és la referència en el sector. La visita és obligada per als amants del vi. 

En detall: El Castell de Peralada es troba al municipi de Peralada (Alt Empordà). Les instal·lacions es troben rodejades de jardins plens de diferents tipus de vegetació. Dins del castell s'hi troba el Museu del Vidre i la Ceràmica, l'Església i el Claustre, la Biblioteca i el Museu del Vi. 

  • La visita al museu dura aproximadament una hora, però permet als visitants conèixer la forma de fer el vi i admirar la impressionant arquitectura de l'interior del castell. 

Celler Coll de Roses

Sense moure's de l'Empordà, a Roses, s'hi troba el Celler Coll de Roses, a pocs minuts en cotxe del municipi de costa. 

En detall: Es tracta de la seu del Wine Family Museum, un espai per descobrir el món del vi i tot el seu procés d'elaboració. A través d'un recorregut sensorial, l'experiència es converteix en una activitat diferent i lúdica. 

  • El celler compta amb vinyes i oliveres, situades als peus del parc natural del Cap de Creus. 

El suro de Palafrugell i les vinyes de Calonge

Canviat de comarca, i baixant una mica en el mapa català, arribem al Baix Empordà. Un dels municipis més importants dins de la indústria del vi és Palafrugell. El municipi es considera la capital surera de Catalunya. El suro és un material molt lligat al vi i és per això que Palafrugell compta amb el museu del suro.

  • El museu és un recorregut per la indústria del suro, des de la seva extracció de l’alzina fins als seus usos, especialment com a taps de vi.

Un altre municipi destacat en el món del vi és Calonge. La petita població, envoltada de vinyes, compta amb molts cellers que es poden visitar. A més, la majoria d'ells ofereixen activitats relacionades amb el vi. 

Mapa de la zona

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat