Societat
Platja de la Fosca
Foto: Platja de la Fosca | Flickr / Jorge Franganillo
Turisme

És una de les platges preferides de la Costa Brava per passar el dia: ho té tot

Temps de lectura: 3 minuts
Platja de la Fosca
Foto: Platja de la Fosca | Flickr / Jorge Franganillo

Hi ha res millor que un dia de platja per descansar gaudir d'un paisatge d'ensomni? La Costa Brava és plena de precioses platges i cales per descobrir durant les vacances d'estiu.

En detall: La Costa Brava és la part del litoral de Catalunya que va des de la població de Blanes fins a Portbou, a la frontera amb França. Ocupa un recorregut de 214 quilòmetres. 

  • Una de les seves platges preferides és la platja de la Fosca que es troba al municipi de Palamós.

Com és la platja de la Fosca?

La platja de la Fosca té uns 320 metres de longitud i 40 d'amplada. Està formada per sorra fina i per una platja poc profunda i amb fons marí de sorra que la fa molt agradable pels nens i nenes.

  • Disposa de servei de dutxes, socorrisme, bar, restaurant i una guingueta. La platja està completament adaptada a persones amb mobilitat reduïda gràcies a la seva rampa d'accés. També ha obtingut els distintius de Qualitat Ambiental i Bandera Blava.
  • A més és una de les platges més populars i té un alt nivell d'afluència, sobretot de famílies, i és que compta amb un fàcil accés, ja sigui amb cotxe, a peu, en bus o per mar.

L'espai de la platja de la Fosca

Situada en una zona residencial al nord de Palamós, la platja de la Fosca és un ampli arenal dividit en dues meitats per la gran roca fosca de color negre.

  • Aquesta separació dona lloc a la platja de la Fosca i la de Sant Esteve de la Fosca i totes dues formen part del municipi de Palamós.
  • De fet, el seu nom deriva de la presència d'aquesta gran roca negra.
  • Al llarg de la platja hi ha un passeig marítim, on s'ubiquen unes precioses cases d'estiueig de la meitat del segle XX.

A més: La part dreta de la platja està flanquejada per l'impressionant cap Gros. Es tracta d'un massís cobert de pins que s'endinsa en el mar, les parets del qual formen alts penya-segats. Un camí de ronda recorre aquest cap.

  • En el tram que dona a la Fosca, hi ha la petita platja de Sa Tamardia i una cova amb una àmplia entrada.

Com arribar-hi?

La cala de la Fosca es troba en una badia al nord de Palamós, al costat de la platja de Sant Esteve de la Fosca. 

Plans similars: Et proposem altres escapades espectaculars que pots fer a Catalunya:

Categoria: Societat