Societat
Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat
Foto: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat | Edu Bayer / Ajuntament de Barcelona
Vaga

Desconvocada la vaga de vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat

Temps de lectura: 2 minuts
Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat
Foto: Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat | Edu Bayer / Ajuntament de Barcelona

Els vigilants de seguretat de l'aeroport del Prat i l'empresa I-SEC han arribat a un acord per desconvocar la vaga que havia de començar aquest dijous 10 d'agost.

Per què és important? L'empresa s'ha compromès a contractar més dones i concedir part dels plusos salarials reivindicats per les centrals, amb un augment de fins a 75 euros al mes per treballador.

Què en sabem? Segons ha avançat el Periodico, els sindicats i l'empresa han tancat un acord de matinada en una reunió on també han participat tècnics del Departament de Treball.

  • La trobada ha durat més de 14 hores i l'empresa ha acabat acceptant millorar les condicions laborals dels treballadors dels vigilants de seguretat. Els treballadors, però, han hagut de cedir en alguns casos i han acceptat que l'empresa no els pagui el servei de pàrquing.
  • Per contra, l'empresa ha accedit a pagar més diners als treballadors que tinguin més coneixements d'idiomes i recompensar aquells que s'agafin menys baixes.

A més: El sindicat denunciava que, per part d'alguns responsables de l'empresa, hi havia hagut abús d'autoritat i pressió sobre els seus subordinats.

  • Després de la reunió, la direcció s'ha compromès a respectar els 10 minuts de descans per hora treballada que contempla el conveni col·lectiu.

Context: Els vigilants de seguretat van convocar una vaga, dilluns 31 de juliol. Denunciaven, entre altres, l'incompliment dels pactes acordats amb l'empresa I-SEC i abús d'autoritat.

  • La vaga estava anunciada de caràcter indefinit durant els dilluns, dijous, divendres, dissabtes i diumenges i el govern espanyol havia aplicat uns serveis mínims del 90%.
  • Aquest percentatge elevar limitava el marge d'acció dels sindicats i dificultava les seves protestes.
Categoria: Societat