Societat
Platja de Badalona
Foto: Platja de Badalona | Ajuntament de Badalona
Drets i Llibertats

Acomiaden una treballadora d'una guingueta de Badalona per no anar depilada

Temps de lectura: 2 minuts
Platja de Badalona
Foto: Platja de Badalona | Ajuntament de Badalona

Una treballadora de la guingueta Kailua de Badalona va denunciar que havia estat acomiadada per "tenir pèls a les aixelles". Després que el cas generés polèmica a les xarxes, l'empresa i el sindicat que representa la treballadora, el CNT-AIT Badalona, estan en converses per arribar a una solució consensuada.

Per què és important? El cas es planteja com una discriminació laboral cap a la dona per no complir amb uns cànons establerts, com és el fet d'anar depilada.

Què sabem? La treballadora anònima va compartir el seu testimoni a través de les xarxes socials en què exposava que "va ser la queixa d'un client que va fer que m'imposessin la condició de depilar-me o portar màniga curta si volia continuar treballant allà". Uns dies després, la van acomiadar.

  • Segons fonts de El Periódico, la guingueta Kailua nega que l'acomiadament fos per motiu de la depilació, però admeten que es va fer "una mala gestió de la situació".
  • La guingueta assegura que la treballadora va respondre complint les condicions que se li van imposar, però que després va canviar de parer i tenia una actitud conflictiva "que generava mal ambient entre els companys".
  • La treballadora nega els fets i manté que l'acomiadament va ser per la qüestió de la depilació.

La situació actual: En un nou comunicat emès pel sindicat que representa la treballadora, exposa que "s'està duent a terme un diàleg entre l'empresa i el sindicat" per tractar "el reconeixement d'errors comesos per part de l'empresa, la predisposició a reparar els danys, la negociació d'una possible indemnització segons el que marca la llei, i allò més important, que mai més torni a succeir el que ha passat".

Categoria: Societat