Societat
Luis Rubiales, president de la RFEF, al vídeo demanant disculpes pel petó sense consentiment
Foto: Luis Rubiales, president de la RFEF, al vídeo demanant disculpes pel petó sense consentiment | RFEF
Polèmica

Rubiales demana perdó pel petó i aixeca encara més crítiques: "Ni disculpar-se sap"

Temps de lectura: 4 minuts
Luis Rubiales, president de la RFEF, al vídeo demanant disculpes pel petó sense consentiment
Foto: Luis Rubiales, president de la RFEF, al vídeo demanant disculpes pel petó sense consentiment | RFEF

Luis Rubiales ha demanat perdó amb tan poc encert com el que va demostrar amb el seu petó sense consentiment a Jennifer Hermoso en la celebració del Mundial per part de la Selecció Espanyola.

Per què és important? El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), quan rebia les flamants campiones del món per felicitar-les, li va clavar un petó als llavis a l'exfutbolista del Barça, agafant-la pel cap i sense que ella pogués evitar-ho. Un comportament masclista que ha aixecat totes les crítiques fins a demanar la seva dimissió.

En resum: En plena allau d'indignació en xarxes socials i en l'esfera política, la RFEF ha difós un vídeo de Rubiales donant explicacions i demanant disculpes, encara que d'aquella manera.

  • Per exemple, ha insistit que no hi havia "mala fe entre les dues parts", quan el petó, tanmateix, va ser sense consentiment i que Jennifer Hermoso no ho volia.
  • També ha reconegut que ha d'anar "més amb compte" pel càrrec que representa de president de la RFEF, obviant que aquest tipus de comportaments no s'han de produir sota cap circumstància.

Què diu? "Hi ha un fet que he de lamentar i és tot el que ha passat entre una jugadora i jo amb una magnífica relació entre ambdós i en què segurament m'he equivocat", comença dient Rubiales.

  • El mandatari ha explicat que "en un moment de màxima efusivitat" i "sense cap mala intenció ni mala fe entre les dues parts" va besar la futbolista als llavis "de manera molt espontània". "Aquí ho vèiem una cosa natural, normal, però fora sembla que s'ha format un enrenou", ha reconegut.
  • "Hi ha gent que s'ha sentit ofesa per això, he de disculpar-me, no queda cap altra. I a més aprendre d'això i entendre que quan un és president d'una institució tan important com la Federació, doncs ha de, sobretot en cerimònies i en aquest tipus de qüestions, anar més amb compte".
  • A més, ha valorat les seves declaracions després a diferents mitjans, en les que va qualificar de "collonada" o "idiotesa" l'episodi. "Aquí dins ningú no li donava la més mínima importància. Però fora sí que els l'han donat. També vull disculpar-me davant d'aquestes persones, perquè entenc que si des de fora s'ha vist d'una altra manera, segurament tindran els seus motius."

Reaccions: Les xarxes socials s'han omplert de reaccions contràries a les paraules del màxim dirigent del futbol espanyol, com aquestes.

  • "Reparteix la culpa entre ambdós i focalitza el problema en què, en donar-se davant de tanta gent, s'ha malinterpretat i que anirà més amb compte de no fer-lo públicament. En cap moment no reconeix que ha fet malament ni la seva responsabilitat".
  • "Aquest és el problema, que et pensis que és una cosa natural i normal. I que utilitzis la teva espontaneïtat com un pretext que evidentment està per sobre de la voluntat de Jenni."
  • “Ah, el típic “ho sento si t'has sentit ofesa”, tot un clàssic. Ni disculpar-se sap".
  • "Precisament aquest és el problema, veure com una cosa normal una cosa que no és per a gens normal. Per això no valen les disculpes. Rubiales dimissió".
  • "És molt normal que el president de la Federació de Futbol li faci petons a la boca als jugadors. Aquesta disculpa pública és vergonyosa".
  • “Sense mala fe per cap de les dues parts”. Definitivament, aquest tipus hauria de ser cessat de forma immediata".

Mentrestant: La Generalitat de Catalunya ha dit la seva sobre l'inacceptable petó de Luis Rubiales per demanar-ne la dimissió i per considerar-ho "cultura de la violació". Menys taxatiu ha estat el govern espanyol, que s'ha limitat a exigir "explicacions". Menys taxatiu ha estat el govern espanyol, que s'ha limitat a exigir "explicacions".