Societat
Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil | Pexels
Masclisme

Els missatges masclistes d'un xat d'estudiants de magisteri de La Rioja: "Són totes molt putes"

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil
Foto: Imatge d'arxiu d'una persona amb un mòbil | Pexels

"Últimament són totes molt putes" o "cal partir-los les calces" són alguns dels missatges masclistes i denigrants que han enviat per un xat de WhatsApp un grup d'estudiants del grau d'Educació Primària de la Universitat de La Rioja.

Per què és important? Els fets són alarmants i preocupants no només per la gravetat dels comentaris masclistes, sexistes i homòfobs, sinó també pel fet que es normalitzi aquesta mena de llenguatge que en aquest cas es produeix per part d'uns alumnes que, en uns anys, seran professors.

Què en sabem? El grup està format per gairebé 200 participants i es diu "Novatadas magis primaria". Segons ha informat La Ser, el grup funcionat per organitzar les quintades del pròxim curs, però s'ha convertit en un xat on s'envien tota mena de comentaris masclistes o fotografies obtingudes a les xarxes socials de les companyes per valorar el seu físic.

  • El contingut del xat dels futurs professors ha generat una forta polèmica per la gravetat de les seves paraules.
  • "Però quines nenes estan entrant?", pregunta un noi,. Totes les respostes són de caràcter masclista i un respon, "espero que 'buenorras'", "és un puto formatget de cabra del copon", "una altra que està com un puto formatge babybel".
  • La successió de comentaris són denigrants i fins i tot un comenta que una de les companyes "té pinta de fàcil" i que "quan quedi amb [...] no portarà calces, que últimament són molt putes".

A més: Els participants del xat no només són masclistes i també envien comentaris homòfobs. Una de les alumnes envia un vídeo on apareixen els nous companys i un respon "digues-li que no acceptem marietes en magisteri".

Reaccions: L'equip rector de la Universitat de La Rioja ha mostrat el seu rebuig i ha condemnat els missatges que s'han enviat a través del xat.

  • La primera reacció de la Universitat és de "rebuig, indignació i absoluta condemna". La vicerectora ha qualificat les expressions de "denigrants, maleducades i en alguns casos, es poden tractar de violentes".
  • En declaracions a La Ser, la vicerectora ha indicat que s'animarà a les víctimes a denunciar aquesta mena de situacions per poder actuar.
Categoria: Societat