Societat
Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat.
Foto: Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat. | Ministeri d'Educació
Educació

Així serà la Selectivitat 2024: Quatre noves matèries i canvis amb la Filosofia

Temps de lectura: 2 minuts
Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat.
Foto: Una estudiant de primer de Batxillerat participa en la prova pilot de la nova selectivitat. | Ministeri d'Educació

La Selectivitat 2024 no canviarà tant com es preveia fa uns mesos, però sí que tindrà modificacions que l'adaptaran al currículum d'aquest curs. La Generalitat ha anunciat que tindrà quatre noves matèries i que Filosofia tornarà a ser part de la fase general.

Per què és important? El format de les proves d'accés a la universitat (PAU) es mantindrà, ja que el govern espanyol va ajornar el decret per regular la nova selectivitat. Tot i això, aquest any hi haurà ajustaments, com ja és habitual curs rere curs. 

Què en sabem? S'inclouran com a matèries optatives quatre noves assignatures: Arts Escèniques, Història de la Música i de la Dansa, Ciències Generals i Literatura Dramàtica.

  • A més, l'examen d'Història de la Filosofia tornarà a formar part de la fase general de les PAU, per tant, es recupera el format de fa uns anys en què els estudiants hauran de triar si volen fer l'examen d'Història o el d'Història de la Filosofia a la fase general.

A més, els exàmens de literatura i llengua valoraran de manera més competencial el coneixement literari, oferint a l'estudiant una opció en què podrà no respondre a les preguntes de les lectures obligatòries, sinó d'un seguit de textos diferents on caldrà reconèixer aspectes literaris que demostrin el coneixement adquirit.

Tot i això, es continuarà mantenint l'estructura de les dues fases, la general i l'específica, i la seva puntuació.

  • La fase general continuarà tenint cinc exàmens obligatoris: Quatre de comuns per tothom i un d'una assignatura a escollir.
  • La fase específica suma, a les ja 23 assignatures per escollir, les quatre noves incorporacions del curs.

D'on venim? El passat 31 d'agost el govern espanyol va anunciar una moratòria del decret per regular la nova selectivitat responent al fet que l'executiu estatal està en funcions.

  • El ministeri d'educació va aturar el decret amb la convocatòria electoral, i va decidir, finalment, no aprovar-lo en considerar que excedia les competències d'un govern en funcions.
Categoria: Societat