Societat
Jove amb un mòvil.
Foto: Jove amb un mòvil. | Anthony Wade / Unsplash
VIolència Sexual

Els culpables de crear nus de menors amb IA a Almendralejo tenen entre 12 i 14 anys

Temps de lectura: 2 minuts
Jove amb un mòvil.
Foto: Jove amb un mòvil. | Anthony Wade / Unsplash

La policia ha identificat els presumptes responsables de crear falses fotografies de nus de menors amb intel·ligència artificial (IA) a Almendralejo, Badajoz. Tindrien entre 12 i 14 anys i serien companys de l'entorn de les víctimes.

Per què és important? L'edat dels responsables d'aquest delicte greu de pornografia infantil ha estat motiu de debat, ja que torna a posar sobre la taula la importància de l'educació sexual i amb perspectiva de gènere, ambdues amb grans mancances al sistema educatiu.

Context: Ja són 22 les denúncies oficials recollides per la policia i es creu que encara hi hauria més menors afectades que declararan en els pròxims dies.

  • Un grup de mares es va organitzar després de descobrir l'existència d'un grup de Whatsapp de nois menors d'edat d'Almendralejo, i dels pobles dels voltants, en què compartien fotografies falses de menors nues.
  • Les imatges les haurien creat ells mateixos amb una aplicació d'IA.
  • La majoria són companys de classe, d'institut, o coneguts de les víctimes.

Què sabem? El procés judicial i el resultat d'aquest vindrà determinat per l'edat dels menors.

  • Els que no tenen encara 14 anys poden rebre una sanció basada en el Codi Civil.
  • Els que ja tenen 14 anys poden ser imputables d'acord amb la Llei Penal del Menor.

Què han dit? Una de les mares va compartir el seu testimoni en un vídeo a Instagram explicant com havia reaccionat la seva filla, la gravetat dels fets i el que estava suposant per les menors.

  • "Quan arribo a casa, una de les meves filles, amb un gran disgust, m'explica que han agafat una foto seva i amb una aplicació han fet com si estigués nua. Això li han fet a la meva filla i pel que sembla a desenes d'altres nenes".

Previsions: La Fiscalia de Menors d'Extremadura està investigant el cas amb discreció mentre continua augmentant el nombre de denúncies.