Societat
La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana
Foto: La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana
Crim Guàrdia Urbana

Imputen Rosa Peral i el seu pare per ocultació de béns

Temps de lectura: 2 minuts
La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana
Foto: La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana

Un jutjat de Tarragona ha imputat Rosa Peral i el seu pare, Francisco Peral, per ocultació de béns, segons ha avançat La Vanguardia.

Per què és important? Aquest delicte està castigat amb penes de fins a quatre anys de presó. En el cas de Rosa Peral, la hipotètica condemna es podria afegir als 25 anys que es troba complint.

Què en sabem? Tots dos han estat citats a declarar el 24 de gener.

  • La jutgessa ha acceptat la querella presentada per la família de la víctima en considerar que podria haver-hi indicis de delicte d'ocultació de béns a l'actuació de la condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana.
  • Segons l'esmentat rotatiu, la condemnada pel crim de la Guàrdia Urbana hauria cedit la seva casa al seu pare només sis dies abans que la condemnessin per l'assassinat de Pedro Rodríguez.
  • Peral va citar un notari i va transferir la casa i el cotxe al seu pare.

D'altra banda, l'altre responsable del delicte, Albert López, sí que va posar a disposició del jutge el pis del qual n'era propietari a Badalona i que s'acabarà subhastant.

Context: La resolució de l'Audiència de Barcelona establia que Rosa Peral i Albert López, havien d'abonar conjuntament la suma de 885.000 euros als familiars de Pedro Rodríguez. En cas de no comptar amb els fons necessaris, es procediria a embargar-ne les propietats.

El crim de la Guàrdia Urbana: El crim de la Guàrdia Urbana va deixar a tot el país atent als avenços de la investigació, que va protagonitzar els temes dels informatius durant mesos, després de trobar el 4 de maig de l'any 2017 el cadàver de Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

  • El judici amb jurat popular va començar el 3 de febrer del 2020, on Rosa Peral, la dona de la víctima, i Albert López, el seu amant, estaven acusats d'haver matat a l'agent la matinada de l'1 de maig del 2017.
  • Al judici, els acusats es van acusar mútuament. Ella l'acusava de matar-lo per gelosia i ell d'haver-lo matat ella i demanar-li que l'ajudés a desfer-se del cadàver.
  • A finals de març de l'any 2020, vuit dels deu membres del jurat popular van considerar a tots dos culpables, i el jutge els va condemnar a 25 i 20 anys de presó. A ella cinc anys més per agreujament de parentiu.
Categoria: Societat
Etiqueta: Crim