Societat
Reparació d'una canonada
Foto: Reparació d'una canonada | Unsplash
Aigua

Fuites d'aigua: el Govern no paga els ajuts però amenaça amb sancions

Temps de lectura: 1 minut
Reparació d'una canonada
Foto: Reparació d'una canonada | Unsplash

Els ajuts de la Generalitat per reparar les fuites d'aigua no estan arribant als municipis. Així ho han denunciat a RAC1 diferents ajuntaments catalans. 

Per què és important? Els retards obliguen a aturar desenes de projectes de renovació de les canonades en plena sequera. Cal tenir en compte que el de les fuites és un dels principals factors de malbaratament d'aigua a Catalunya. 

Què diuen? Corbera de Llobregat i Tordera són dos dels municipis afectats.

  • Denuncien que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha endarrerit cinc mesos la concessió de les subvencions per solucionar el greu problema de fuites.
  • Posen de manifest que el Govern es contradiu quan demana als municipis que estalviïn aigua i, en canvi, no aporta els recursos necessaris per posar-hi solució. 
  • Segons els ajuntaments, l'ACA justifica els retards perquè l'elevat nombre de peticions els ha desbordat completament. 

En detall. Tant Corbera de Llobregat com Tordera (i no són els únics municipis), superen els consums màxims fixats pel decret de sequera i, per tant, viuen sota l'amenaça de sancions.

  • L'ajuntament de Corbera de Llobregat va presentar la petició de subvenció al juliol. 
  • En el cas de Tordera, un terç de l'aigua no arriba a les cases perquè es perd pel mal estat de les canonades.

El resultat de tot plegat és força recambolesc: els ajuntaments no poden fer front en solitari a les reparacions de les canonades, no reben els ajuts de la Generalitat i, si no arreglen les fuites, s'arrisquen a haver de pagar una multa. 

Categoria: Societat
Etiqueta: Medi ambient