Societat
El restaurant La Mola
Foto: El restaurant La Mola | La Mola | Facebook
Medi ambient

Tanca definitivament l'emblemàtic restaurant de la Mola, una icona del Vallès

Temps de lectura: 2 minuts
El restaurant La Mola
Foto: El restaurant La Mola | La Mola | Facebook

El restaurant La Mola, al cim de la muntanya més emblemàtica del Vallès, tancarà després que la Diputació de Barcelona vulgui reordenar la zona. 

Per què és important? Per a molts ciutadans vallesans, i també catalans, el restaurant del cim de La Mola és una icona del territori. Després de més de 57 anys oferint servei, el local haurà d'abaixar la persiana per sempre. 

Què en sabem? L'emblemàtic restaurant, situat al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, haurà de tancar definitivament. Després de mesos d'especulacions, la Diputació ha decidit donar una altra vida a l'edifici i a la zona que ocupa l'establiment. 

  • Els amos i els 20 treballadors del restaurant hauran d'abandonar aquest local únic a Catalunya. El restaurant és conegut per la seva localització, la seva història, la seva cuina i perquè una dotzena de rucs són els encarregats de pujar el menjar i els estris de més pes al cim de la muntanya. 
  • El pròxim 23 de gener serà l'últim dia que el restaurant pugui oferir servei als seus clients. 

El motiu: La Diputació de Barcelona ha anunciat que invertirà 2,6 milions d'euros per condicionar l'entorn de La Mola. El seu objectiu és reduir la "massificació actual" i el "fort impacte ambiental" que, segons l'administració, genera la visita d'excursionistes i clients a la zona. 

  • Segons l'ens supramunicipal, més de 177.000 persones van visitar el cim entre setembre de 2022 i el mateix any del 2023. A més, calculen que fins a 300.000 persones visiten la resta del parc natural. 

Què diuen? La família que s'encarrega de gestionar el restaurant defensa que sempre han defensat l'entorn i han tingut cura del parc natural. 

  • "Ens culpen de tot i no s'ha buscat una alternativa sostenible tenint-nos en compte a nosaltres, que coneixem a fons l'espai", diuen. Asseguren que se senten "maltractats" i que sempre han complert amb les exigències de la concessió. 
  • Ni les més de 14.000 firmes presentades pels treballadors del restaurant han servit per evitar el tancament del restaurant.

Context: El mes de novembre ja es va parlar del tancament del restaurant després que arribés el final de la concessió l'any 2018 i que expira aquest pròxim mes de febrer. 

Categoria: Societat