Societat
Hofmann, de Barcelona, Premi a la Innovació
Foto: Hofmann, de Barcelona, Premi a la Innovació | Instagram Pastelería Hofmann
Gastronomia

Les millors pastisseries de Catalunya: Quina tens prop de casa?

Temps de lectura: 2 minuts
Hofmann, de Barcelona, Premi a la Innovació
Foto: Hofmann, de Barcelona, Premi a la Innovació | Instagram Pastelería Hofmann

La setena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ja ha emès veredicte i ha fet pública la llista de les 50 millors pastisseries de Catalunya. 

Què en sabem? A l'acte, celebrat aquest cap de setmana, s'ha fet el lliurament de les distincions Fava de Cacau. 7 pastisseries, una per cada àrea territorial catalana, s'han endut la Fava d'Or. Són les següents:

  • Hofmann, de Barcelona (Barcelona i comarques)
  • L’Obrador, del Vendrell (Penedès)
  • El Cigne, de Manresa (Catalunya Central)
  • Tornés, de Girona (Comarques de Girona)
  • Cal Jan, de Torredembarra (Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre)
  • Tugues, de Lleida (Ponent)
  • Gil, de Llívia (Pirineus)

En detall. I aquest és el rànquing final de les 50 millors pastisseries de Catalunya. Totes han rebut la mateixa distinció i l'ordre amb què apareixen a la llista és alfabètic i per grups segons la zona geogràfica. 

  • Morreig (Barcelona)
  • Pastisseria Baixas (Barcelona)
  • Pastisseria Bubó (Barcelona)
  • Pastisseria Carrió (Barcelona)
  • Pastisseria Escribà (Barcelona)
  • Pastisseria Faixat (Barcelona)
  • Pastisseria Hofmann (Barcelona)
  • Pastisseria L’Atelier (Barcelona)
  • Pastisseria Madeleine by Ferrieres (Barcelona)
  • Pastisseria Sant Croi (Barcelona)
  • Pastisseria Santantoni (Barcelona)
  • Pastisseria Takashi Ochiai (Barcelona)
  • La Xicra Pastisseria (Terrassa)
  • Pastisseria Grau (Martorell)
  • Pastisseria Maurici Cot (Llinars del Vallès)
  • Pastisseria Sant Llehí (Sant Antoni de Vilamajó)
  • Pastisseria Rodellas (Sant Celoni)
  • Pastisseria Uñó (Mataró)
  • Pessic Pastisseria (La Garriga)
  • El Bruguer (Vic)
  • El xocolater de Taradell (Taradell)
  • Pastisseria Àger (Moià)
  • Pastisseria El Carme (Vic)
  • Pastisseria El cigne (Manresa)
  • Pastisseria Pessics (Artés)
  • Fleca Parés (Vilafranca)
  • Pastisseria L’obrador (El Vendrell)
  • Pastisseria Rossana (Calafell)
  • Pastisseria Targarona (Igualada)
  • Confiteria Padreny (Reus)
  • Pastisseria Bahía (L’Ampolla)
  • Pastisseria Cal Jan (Torredembarra)
  • Pastisseria La Font (Cambrils)
  • Pastisseria Larrosa (Flix)
  • Pastisseria Xocosave (Riudoms)
  • Peralta Pastissers (Tortosa)
  • FA Pastisseria (Lleida)
  • Pastisseria Carme (Lleida)
  • Pastisseria Tugues (Lleida)
  • Pastisseria Vilà (Tàrrega)
  • Sucrerie Pastisseria Alpicat (Alpicat)
  • Casa Cacao (Girona)
  • Gou Pastisseria (Palafrugell)
  • LaSal Pastisseria (Banyoles)
  • Pastisseria Praliné Girona (Girona)
  • Pastisseria Tornés (Girona)
  • Pastisseria Ferrer Xocolata (Olot)
  • Pastisseria La menuda (Banyoles)
  • Pastisseria Maison Marcel (Sant Feliu de Guíxols)
  • Pastisseria Gil (Llívia)

De la llista, 3 pastisseries han rebut mencions especials en diferents categories: 

  • Hofmann (Barcelona): Premi a la Més innovadora
  • Ferrer (Olot): Premi al Valor històric
  • La Xicra (Terrassa): Premi a l'Elaborador del producte més singular.

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2024 també ha organitzat la segona edició del Concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya. Els centres premiats són: 

  • Joviat, de Manresa
  • Institut Dertosa (Tortosa)
  • Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat)
  • INS Escola d’Hoteleria i Turisme (Barcelona)
Categoria: Societat
Etiqueta: Gastronomia