Societat
Escola Andreu Castells
Foto: Escola Andreu Castells
Educació

Escàndol a una escola de Sabadell: la direcció agafa la baixa en bloc

Temps de lectura: 2 minuts
Escola Andreu Castells
Foto: Escola Andreu Castells

El Departament d'Educació ha hagut d'assumir les funcions de direcció de l'escola pública Andreu Castells de Sabadell després que tot l'equip directiu hagi agafat la baixa aquest dimecres per les protestes d'alguns familiars.

Per què és important? El conflicte ve de lluny. Des del 2019 les famílies demanen la dimissió de l'equip directiu i també lamenten un tracte despectiu.

Què en sabem? Segons publica Diari de Sabadell, Inspecció d'Educació ha assumit les funcions de la direcció mentre esperen trobar un nou equip directiu interí que entomi el lideratge pedagògic i organitzatiu.

  • De fet, fonts del Departament d'Educatiu han assegurat al mateix rotatiu que Inspecció segueix la situació des d'abans de les vacances de Nadal.
  • Inspecció es va reunir divendres amb les portaveus de l’Associació de Famílies.

Què diu el centre? L'escola ha comunicat als familiars la situació del centre amb un breu comunicat que han repartit aquest mateix dimarts als alumnes del centre.

  • "Us comuniquem que l'equip directiu de l'escola ha agafat la baixa", diu la nota.
  • "Des d'inspecció educativa ens estan orientant en l'organització i gestió del centre per a mantenir el funcionament normal d'aquest. Us matindrem informades", conclou el comunicat.

Context: Tot plegat arriba després de les queixes dels familiars que creuen que el nivell educatiu del centre és baix i no prepara adequadament als infants per a l'etapa de secundària.

  • Les famílies dels alumnes del centre ha convocat una manifestació aquest divendres a les portes de l'escola per "exigir la dimissió de l'equip".
  • De fet, fa pocs dies es va publicar un comunicat signat per antics docents del centre que carregava contra “la manca de projecte pedagògic de l’escola”.

A més, també denuncien la falta de transparència respecte al pla d'estudis i asseguren que fins i tot alguns professors han marxat de l'escola "perquè no s'hi sentien a gust" o consideraven que eren "ignorats constantment".

Categoria: Societat