Societat
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE
Tribunals

Rosa Peral, de nou acusada: va regalar la casa per no indemnitzar la família de la víctima

Temps de lectura: 2 minuts
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE

Rosa Peral ha admès a judici que va regalar la seva casa al seu pare abans que la condemnessin pel crim de la Guàrdia Urbana. 

Per què és important? L'exagent i el seu pare, Francisco Peral, han estat imputats per ocultació de béns. Una nova hipotètica condemna se sumaria a la pena que ja compleix de 25 anys per haver matat la seva parella juntament amb el seu amant.  

Què en sabem? Rosa Peral ha tornat a seure al banc dels acusats. Aquest cop ha hagut de declarar per un presumpte delicte d'ocultació de béns.

  • La justícia acusa Peral d'ocultar el seu patrimoni per intentar no indemnitzar els familiars de la víctima del seu crim, la seva exparella Pedro. Segons la jutgessa del cas, Rosa hauria cedit la casa que té a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) al seu pare abans que la condemna fos ferma.

Què diu? El passat 24 de gener, Peral va declarar a un jutjat de Tarragona. L'acusada va reconèixer davant la jutgessa que va cedir el seu habitatge -la seva meitat perquè l'altre pertany al seu exmarit- al seu pare. 

  • Peral assegura que ho va fer perquè un cop la seva sentència fos ferma, no podria pagar la hipoteca de la casa. 
  • La part que li pertoca a Peral de la casa està valorada en 100.000 euros. 
  • L'exagent de la Guàrdia Urbana només ha contestat les preguntes de la seva advocada i ha rebutjat contestar la resta de les parts, Fiscalia i acusació particular.
  • El pare de Rosa Peral, també acusat pel mateix delicte, ha seguit la mateixa estratègia que la seva filla i només ha contestat les preguntes de la defensa. Francisco Peral està investigat per suposadament acceptar que la seva filla li cedís la part de la casa.

El motiu: La justícia investiga si la cessió de l'immoble es va fer amb l'objectiu d'evitar l'embargament del patrimoni de Peral si aquesta decidia no pagar les indemnitzacions a la família de la seva exparella a qui va matar. 

  • Rosa Peral i l'altre condemnat del crim, Albert López, haurien d'indemnitzar la família del Pedro amb 885.000 euros. 

Context: Peral està complint condemna a la presó de Mas d'Enric, a la província de Tarragona, després de diferents canvis de centres penitenciaris a causa del seu comportament. 

  • L'expolicia compleix una pena de 25 anys per haver assassinat la seva parella. 
Categoria: Societat