Societat
Albert Donaire, mosso d'esquadra
Foto: Albert Donaire, mosso d'esquadra | Instagram
Mossos d'Esquadra

Albert Donaire valora noves accions legals i acusa els mitjans de censura

Temps de lectura: 2 minuts
Albert Donaire, mosso d'esquadra
Foto: Albert Donaire, mosso d'esquadra | Instagram

Albert Donaire estudia "emprendre accions legals contra els responsables d'haver col·laborat i tolerat el meu assetjament laboral per motivacions ideològiques i d'orientació sexual", segons ha dit. 

Per què és important? El mosso i activista independentista ha avançat en exclusiva a aquest diari que valora, amb els seus advocats, els propers passos en relació al seu cas.  

Què en sabem? La darrera sentència del contenciós administratiu contra la Divisió d’Afers Interns dels Mossos d'Esquadra, coneguda aquest dijous, ha estat favorable a Donaire. 

  • La decisió del jutge l'anima ara a impartir justícia contra els responsables dels diversos expedients sancionadors incoats contra ell. 
  • Donaire ha guanyat tots els contenciosos derivats d'un total de cinc expedients.  

Paral·lelament, Donaire ha lamentat que els mitjans de comunicació catalans silenciïn el seu cas, tot i les continuades sentències a favor seu. 

  • Assegura que només té constància que dos mitjans, un dels quals aquest diari digital, hagi publicat la notícia de la darrera sentència que anul·la la sanció de dos mesos de sou i feina imposats per dos tuits on ell criticava l’acció de la fiscal en cap de Girona.
  • "Que algú li porti 5 judicis guanyats consecutius a l’administració no deu ser noticiable per la premsa, televisió i ràdios subvencionades…", ha denunciat el mosso en una publicació a la xarxa social X (abans Twitter).

  • "Em fan el buit perquè no agrada que digui totes les veritats sobre els partits polítics i que no em casi amb ningú", assegura Donaire. 

Context. El conflicte entre Albert Donaire i la Divisió d’Afers Interns té origen en l’excaporal dels Mossos d'Esquadra, Inma Alcolea.

  • Segons Donaire, les seves constants denúncies contra Alcolea per assetjament laboral, coarció de la llibertat d'expressió i homofòbia, van ser ignorades sempre.