Societat
Foto: | Wikimedia Commons
Salut

Alerta sanitària: Aquest desfibril·lador és defectuós i es pot apagar "inesperadament"

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | Wikimedia Commons

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha difós una alerta sobre el mal funcionament d'un tipus de desfibril·ladors automàtics, els quals es poden apargar inesperadament en intentar administrar una descàrrega encara que indiquin un nivell de bateria suficient. 

Què en sabem? Es tracta dels desfibril·ladors automàtics Reanibex 100.

  • Aquest tipus de desfibril·ladors podrien assenyalar un percentatge de bateria superior al valor real i podrien fer que s'apagués inesperadament en intentar aplicar la desfibril·lació.
  • Pel que sembla el problema afecta els dispositius amb versions de programari 2.06 i inferiors, especialment quan la bateria porta instal·lada a l'equip més de dos anys. 

Com funcionen? Són dispositius que, si se sospita d'una possible parada cardíaca, són capaços d'analitzar automàticament el ritme cardíac de la víctima i decidir si cal administrar una descàrrega o no. 

  • Es tracta d'equips que funcionen de manera automàtica o semiautomàtica, de manera que poden ser utilitzats per qualsevol persona que, sense necessitat de ser professional sanitari, estigui entrenada per això.
  • Aquests aparells estan també a l'abast de la ciutadania a molts llocs públics com estacions de tren, autobús, metro i aeroports, centres de treball, instal·lacions esportives, col·legis i centres comercials i d'oci. 

Com sabem si el dispositiu no funciona? Per comprovar si l'equip de què disposeu al vostre entorn està afectat, heu de mirar el número de sèrie, que es troba a l'etiqueta a la part posterior de l'equip i s'indica amb el símbol “SN”.

Per acabar: L'empresa ha informat que per solucionar el problema cal actualitzar el programari, que permetrà la optimització del mètode de compensació del consum de bateria en espera. 

Categoria: Societat