Societat
Walter García, periodista
Foto: Walter García, periodista | X I @walter_garcia_ I Unsplash
Llengua

Catalanofòbia a una ràdio càntabra per la sequera: "A l'enemic ni aigua"

Temps de lectura: 3 minuts
Walter García, periodista
Foto: Walter García, periodista | X I @walter_garcia_ I Unsplash

Nova dosi de catalanofòbia espanyola, aquesta vegada des de Cantàbria.

Què en sabem? Des de l'emissora Todo Radio, el periodista Walter García ha aprofitat la declaració d'emergència per sequera per retreure a Catalunya, sense gaires filtres, que fa gairebé 20 anys els catalans van forçar l'aturada del Pla Hidrològic de l'Ebre.

D'on venim? El Govern ha decretat l'entrada en fase d'emergència al sistema Ter-Llobregat, del qual depenen gairebé 6 milions de persones de municipis de la província de Barcelona i Girona.

Primer de tot, el locutor ha atacat el Govern per la "mala, pèssima i nul·la gestió que la Generalitat de Catalunya ha fet d'això que ja es veia a venir".

  • "La classe política catalana no ha pres ni la menor mesura", ha afirmat taxativament.

Feta la introducció, Walter García ha trigat poc a mostrar símptomes d'animadversió cap als catalans, malgrat que el periodista ha volgut negar-ho en diferents ocasions.

  • "Si ets a ofendre a Espanya, no pots estar a atendre els ciutadans de Catalunya", ha afirmat.
  • I el periodista ha afegit aleshores: "És normal si estan a fer el 'hijofruta', que és a tocar els ous a la resta del país [...] només uns 'desalmados' poden portar un poble a l'enfrontament brutal i absurd".

Seguidament, el també director de l'emissora ha dit que "és bo recordar les coses de tant en tant", en referència al govern de José Luís Rodríguez Zapatero quan, el 2004, va haver de fer enrere el Pla Hidrològic per pressió de Catalunya.

  • Segons García, els polítics catalans van dir en aquells moments: "L'aigua només per a Barcelona. Per a València, Múrcia i Almeria ni una puta gota".
  • "És una autèntica putada que no puguem posar un tap a Fontibre on neix l'Ebre", ha proposat com a venjança.
  • "Jo apostaria per un desviament (del riu Ebre) una vegada passat Saragossa", ha afegit.

Com a conclusió, el periodista ha coronat el discurs confessant quina seria la seva decisió en relació amb la sol·licitud d'aigua a Espanya per part de la Generalitat.

  • "Com que en mi no ha cabut mai l'odi, seria el primer a votar a favor d'aquesta solidaritat territorial que demana ara Catalunya amb l'aigua. Avui per tu i demà per mi. I em fot perquè sé, amb certesa, que al revés, em deixarien morir de set".
  • "Si saps que al revés no, quan Catalunya demani aigua, ja saps, a l'enemic ni aigua i, al desert, polvorons, que és el que els hauríem d'enviar: molts, moltíssims polvorons".

Reacció. Walter García ha respost així a les crítiques rebudes.

Escolta l'àudio:

Categoria: Societat
Etiqueta: Llengua