Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Agressió sexual

Últim dia del judici contra Dani Alves: la declaració final del jugador

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

Aquest dimecres se celebrarà la tercera i última sessió del judici contra l'exjugador del F.C. Barcelona, Dani Alves, per la presumpta violació a una noia a la discoteca Sutton el 31 de desembre de 2022.  

Per què és important? El brasiler s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per agressió sexual, una indemnització de 150.000 euros, deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. 

En detall: L'exfutbolista declararà avui on al·legarà que la nit dels fets estava greument perjudicat pel consum d'alcohol.

  • Dani Alves ha canviat fins a cinc vegades de versió, primer negant que conegués la noia, després que el sexe va ser instigat per ella, en haver-li fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter, i ara al·lega que sí que hi va haver sexe, però que va ser consentit i que ell estava sota els efectes de l'alcohol.
  • "No sé ni el seu nom ni la vaig veure mai a la meva vida", va assegurar Alves en un vídeo quan es va fer pública la notícia. Però una mostra de semen del futbolista detectada al bany del local i les restes biològiques del jugador detectades al cos de la jove van obligar Alves a donar noves explicacions.
  • La d'avui serà la seva última compareixença abans de conèixer la resolució final, i aquesta serà la seva cinquena i definitiva versió del que va passar a la discoteca Sutton de Barcelona.

Situació actual: Aquest dimecres 7 de febrer, el judici es reprendrà a partir de les 15:00 a l'Audiència de Barcelona. 

  • El judici, però, es podria ampliar fins al dijous si s'allarguen els informes finals de les acusacions i la defensa.

La resolució final, d'aquí a un mes: Amb la declaració final d'Alves, el judici quedarà vist per a sentència. A partir d'aquí, el tribunal tindrà un termini límit de 20 dies per fer pública la resolució definitiva del cas. 

D'on venim? La declaració d'ahir de Joana Sanz, dona de Dani Alves, també va avalar la teoria que l'exjugador anava molt borratxo. Sanz va assegurar que va arribar a casa tan begut que no va poder parlar amb ell i que va caure rodó al llit. 

  • Durant el primer dia de judici, la víctima va ratificar la seva versió durant tota la instrucció. 
  • L'amiga de la denunciant va declarar que des del moment que Alves les va conèixer, el futbolista tenia una actitud “bavosa”.