Societat
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici
Agressió sexual

Segon dia de judici contra Dani Alves: declaren Joana Sanz i altres testimonis clau

Temps de lectura: 4 minuts
Dani Alves a l'inici del seu judici
Foto: Dani Alves a l'inici del seu judici

Aquest dimarts se celebra el segon dia de judici a contra l'exjugador del F.C. Barcelona, Dani Alves, per la presumpta violació a una noia a la discoteca Sutton el 31 de desembre de 2022.  

Per què és important? El brasiler s'enfronta a una pena de 12 anys de presó per agressió sexual, una indemnització de 150.000 euros, deu anys de llibertat vigilada i deu anys de prohibició o aproximació a la víctima. 

En detall: El judici contra l'exblaugrana ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Barcelona amb la declaració de la víctima, que va explicar la seva versió a porta tancada per protegir la seva identitat, i també el testimoni de dues amigues de la denunciant, que eren amb ella a Sutton la nit dels fets.

  • La víctima va ratificar la seva versió durant tota la instrucció. 
  • L'amiga de la denunciant va declarar que des del moment que Alves les va conèixer, el futbolista tenia una actitud “bavosa”, i que immediatament després dels fets denunciats la víctima va dir que li havia fet "molt mal" en penetrar-la i que li havia ejaculat a dins.
  • A més, l'amiga va explicar que a ella va tocar-li l’esquena a prop del cul. Al cap d’una estona, afirma, una altra noia del grup, que és la cosina de la víctima, li va dir que Alves li havia tocat la vulva. 
  • Asseguren que la víctima estava "desconsolada com mai". Segons la testimoni, la noia estava nerviosa i volia anar-se'n a casa, però ella, que és advocada, va insistir a denunciar els fets. Va avisar la seguretat del local, que va activar els Mossos d'Esquadra, i va convèncer la seva amiga per anar a l'Hospital Clínic.

La víctima no volia denunciar: Inicialment, la víctima no volia denunciar la violació perquè pensava que ningú la creuria: "Només vull anar-me'n a casa, no em creuran", repetia. 

  • "Va entrar en raó, però ens va costar molt que denunciés", ha explicat l'amiga de la denunciant.
  • A més, la seva cosina, que viu amb ella, ha assegurat que la víctima ja "no dorm si no es medica, no treballa, gairebé no surt de casa. Plorem dia sí i dia no. I ha començat a prendre antidepressius".

Situació actual: Aquest dimarts 6 de febrer, el judici es reprendrà a partir de les 15:00 a l'Audiència de Barcelona, ​​en una segona jornada en què està previst que declarin una vintena de persones.

  • Entre elles, pujaran a l'estrada Joana Sanz, dona del brasiler, i Bruno Brasil, l'amic que acompanyava l'exfutbolista la nit dels presumptes fets.
  • D'altra banda, també compareixeran davant la jutgessa el director de la discoteca Sutton, amb qui van parlar tant la denunciant com la seva cosina i la seva amiga una vegada ocorreguda la presumpta agressió sexual, tres empleats més, un advocat a qui va consultar una amiga de la denunciant , onze Mossos d'Esquadra, la mare de la presumpta víctima i el mosso que la nit del 30 al 31 de desembre va prendre declaració a la denunciant i va gravar el relat amb una càmera.  

D'on venim? El focus d'atenció s'ha tornat a posar a Joana Sanz, dona de l'exfutbolista i que declararà avui. Joana Sanz i Dani Alves van aturar el procés de divorci durant l'octubre passat. Segons confirmen alguns mitjans, Joana Sanz té intenció de divorciar-se, però no ara perquè "no vol deixar de banda a qui ha estat el seu marit". 

La declaració d'Alves, dimecres: L'acusat, Dani Alves, declararà dimecres. Tot i que estava previst que fos durant la primera sessió del judici, finalment la defensa va demanar que ho fes el darrer.

  • L'exfutbolista ha canviat fins a cinc vegades de versió, primer negant que conegués la noia, després que el sexe va ser instigat per ella, en haver-li fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter, i ara al·lega que sí que hi va haver sexe, però que va ser consentit i que ell estava sota els efectes de l'alcohol.