Societat
Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona
Foto: Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Habitatge

El Sindicat de Llogateres denúncia que la regulació de lloguers no farà abaixar els preus

Temps de lectura: 2 minuts
Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona
Foto: Exterior d'un bloc de pisos de Barcelona | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona

El Sindicat de Llogateres acusa el govern espanyol de voler implementar la regulació de lloguers amb un índex de preus "altíssims". L'organització ha denunciat a les xarxes socials que el PSOE no vol donar detalls sobre aquest índex.

Per què és important? L'entrada en vigor de la regulació de lloguers ha d'entrar en vigor d'aquí a pocs dies i l'índex de preus és l'eina que definirà si els lloguers que estan molt alts hauran de baixar o no. Un índex del qual, segons el sindicat, es tenen pocs detalls.

Què diu el sindicat? En una publicació a X, antc Twitter, el Sindicat de Llogateres alerta que "el PSOE pretén implementar la regulació de lloguers amb un índex de preus altíssims".

  • "Això vol dir que els grans tenidors que estan llogant habitatges a preus de bombolla, no hauran d'abaixar el lloguer. És una vergonya, ajudeu-nos a difondre!", expliquen.
  • Segons expliquen, la consellera de territori, Ester Capella, va admetre que l'índex de preus que proposa el govern "no consisteix en una xifra, sinó en un ventall de preus "molt ampli" basat en franges i que no es determina quin valor haurien d'aplicar els arrendadors".
  • "El PSOE està intentant colar per la porta del darrere un índex que l'únic que farà és que els lloguers no puguin pujar més. Però està clar que no podem normalitzar els preus de la bombolla de lloguers més alta que hem tingut mai", finalitza l'organització.

En detall: En declaracions a alguns mitjans, el sindicat ha alertat que, segons el marc de referència utilitzat pel Govern espanyol, pocs habitatges superaran el límit i no es podria aconseguir una reducció en els preus.

  • Assenyalen que el diàleg amb el Departament de Territori és "més fluid", però es mostren inquiets pel fet que la consellera Capella “pugui acceptar un índex proposat per l’executiu espanyol que no servirà per abaixar preus”.

Context: Està previst que el ministeri aprovi pròximament els sistemes d'índex que s'han d'aplicar i, posteriorment, la declaració de zones tensionades d'aquests 140 municipis.

  • Els 140 municipis compleixen els requisits que estableix la Llei estatal, que són: que la càrrega del cost del lloguer o la hipoteca més les despeses i subministraments bàsics superin el 30% dels ingressos de les llars.
Categoria: Societat