Societat
Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional
Foto: Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional | Guàrdia Civil
Prostitució

Alliberen sis dones obligades a prostituir-se en pisos a Manresa i Mollet

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional
Foto: Imatge de l'operatiu de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional ha desarticulat una banda criminal dedicada al tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació sexual.

Per què és important? Les víctimes eren enganyades per venir a Espanya i vivien en condicions insalubres, infrahumanes i sense llibertat ni privacitat.

Què en sabem? Deu persones han estat detingudes i s'han alliberat sis víctimes de tràfic d'éssers humans amb fins per a l'explotació sexual confinades a pisos de Manresa i Mollet del Vallès.

  • L'operació conjunta s'ha dut a terme després que una víctima que havia estat sotmesa a aquesta organització ho denunciés a un Jutjat de Bilbao.
  • La banda criminal estava liderada per un home de nacionalitat espanyola i una dona paraguaiana.
  • S'acusa la desena de detinguts de delictes de tràfic de persones amb fins d'explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers, relatius a la prostitució, contra la salut pública, contra la integritat moral i d'organització criminal.

En detall: Les víctimes es trobaven confinades en dos pisos prostíbuls on vivien en condicions insalubres, infrahumanes i sense llibertat ni privacitat.

  • L'organització captava les víctimes a Sud-amèrica, sobretot al Paraguai, mitjançant l'engany. Els oferien unes condicions de vida i laborals prometedores i s'aprofitaven de la seva situació de vulnerabilitat.
  • Un cop eren enganyades,  se'ls retirava el telèfon mòbil i el passaport i els deien que tenien un deute econòmic amb l'organització.
  • Les obligaven a estar disponibles 24 hores al dia per mantenir relacions sexuals. De fet, això comportava també violència física i les podien gravar i no tenien llibertat de moviments.

A més, en tots dos immobles es traficava amb substàncies estupefaents i s'obligava les víctimes a incentivar els clients per comprar cocaïna ia consumir-la elles mateixes, de manera forçada.

Finalment. En les detencions i escorcolls dels pisos a Manresa, Mollet del Vallès, i també un altre domicili a Gavà, s'han intervingut més de 13.000 euros en efectiu, 18 telèfons mòbils, un ordinador, 300 grams de cocaïna i nombrosa documentació de les víctimes.