Societat
Mossos d'Esquadra patrullant
Foto: Mossos d'Esquadra patrullant | Mossos d'Esquadra
Mossos d'Esquadra

Els sindicats dels Mossos denuncien que la Generalitat deu diners a 200 agents

Temps de lectura: 2 minuts
Mossos d'Esquadra patrullant
Foto: Mossos d'Esquadra patrullant | Mossos d'Esquadra

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) denuncien que la Generalitat arrossega, des de fa un any, un deute amb diferents agents que van garantir la seguretat de la ciutadania durant les eleccions municipals del 2023.  

Per què és important? Aquests impagaments afecten gairebé 200 efectius del cos de Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona.

D'on venim? A principis del mes de gener, els dos sindicats van adreçar un escrit a la Subdirecció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia denunciant la situació. 

  • "De l’escrit presentat, ni rastre de la resposta", afirmen en un comunicat difós aquest dilluns. 

Què en sabem? Segons el sindicat, el Govern amaga sota l'excusa de "l’errada administrativa" el que, en realitat, és una gestió deficient per part del Departament d’Interior. 

  • "Des d’ambdues organitzacions sindicals considerem que en cap cas un efectiu del cos de Mossos d’Esquadra ha d’assumir les 'errades administratives' que amb massa freqüència, veiem que es produeixen en la gestió de la Policia de la Generalitat", lamenten. 
  • "Vist que, un any després, el Departament d'Interior encara manté el deute amb gairebé 200 efectius, denunciem judicialment l'impagament", confirmen en el comunicat. 

Amb més detall. Aquests sindicats posen al servei de tots els afectats els seus serveis jurídics per poder oficialitzar les denúncies. 

  • Fan una crida a les persones afectades perquè es posin en contacte amb el seu delegat de referència per rebre així l'assessorament necessari per iniciar la reclamació administrativa. 

Previsió. Les dues organitzacions sindicals denunciaran aquesta qüestió en la propera sessió ordinària del Consell de la Policia prevista per al proper 1 de març del 2024.

Categoria: Societat