Societat
Blanes
Foto: Blanes
Habitatge

Nou edifici amb esquerdes: desallotgen 16 persones d'un pis a Blanes

Temps de lectura: 1 minut
Blanes
Foto: Blanes

L'Ajuntament de Blanes, la Selva, ha desallotjat setze persones que vivien en un bloc del municipi per una esquerda que hi havia a la seva estructura.

Per què és important? Aquesta evacuació es produeix després que ahir desallotgessin 60 veïns a Santa Coloma per la mateixa raó i després que un habitatge de cinc plantes s'esfondrés el passat 6 de febrer a Badalona al carrer Canigó, i que va acabar amb la vida de tres persones.

Què en sabem? L'Ajuntament de Blanes ha desallotjat un bloc de pisos de la plaça de Medellín per una esquerda que han detectat a l'estructura de l'edifici. 

  • El consistori havia fet uns quants requeriments al propietari de l’edifici perquè arreglés l’esquerda. Ara ha decidit de fer les obres i s’ha desallotjat els habitants preventivament.
  • Tècnics municipals asseguren que el risc més elevat és en la part de l’escala comunitària. També confien que en una setmana es pugui resoldre el perill més gran.
  • Mentrestant, el consistori ha ofert allotjament a les cinc famílies afectades i de moment hi ha onze persones que han decidit anar a una pensió que hi ha al poble. Les cinc restants han preferit anar a cases d'amics o familiars.

D'on venim? A Badalona la situació és crítica. Ja hi ha tres edificis desallotjats i afectats per les esquerdes, el que suposa una seixantena de pisos afectats. 

  • L’Ajuntament de Badalona va demanar a la Generalitat que faci inspeccions tècniques “en profunditat” a 440 pisos de l’illa del bloc esfondrat.
Categoria: Societat