Societat
Dos agents de la Policia Nacional
Foto: Dos agents de la Policia Nacional | Policía Nacional
Successos

Fins a 37 agents policials es canvien de sexe a Ceuta per beneficiar-se de ser dona

Temps de lectura: 2 minuts
Dos agents de la Policia Nacional
Foto: Dos agents de la Policia Nacional | Policía Nacional

Des de fa un any, 37 policies i militars homes de Ceuta han canviat el seu sexe al femení tot i que mantenen el seu nom masculí i el seu estat civil. 

Per què és important? Segons les primeres informacions, aquestes persones estarien cometent un frau massiu a la nova llei trans, en vigor des de fa exactament un any. El canvi de sexe no es produiria perquè són persones transsexuals, sinó per obtenir beneficis en convertir-se en dones. 

Què en sabem? Fins a 37 funcionaris homes membres de l'Exèrcit, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Ceuta han canviat el seu sexe a femení, però mantenint el seu nom d'home i les seves parelles. 

  • Segons El Español, les persones que han demanat el canvi de sexe treballen tots a Ceuta, són funcionaris i tenen una edat entre 40 i 50 anys. 
  • Aquesta informació apunta que s'estaria cometent un frau a la llei trans i aquestes persones només volen el canvi de sexe per obtenir els beneficis de passar a ser oficialment una dona. 

En detall: Des del 2 de març de 2023 la nova llei trans està en vigor i només cal complir un senzill tràmit al Registre Civil per formalitzar el canvi de sexe. 

  • Abans eren necessaris informes mèdics i seguir un tractament hormonal per requerir el canvi de sexe en el Registre Civil. 

Situació actual: L'any passat es van produir 49 canvis de sexe a Ceuta. Vuit d'ells van ser de dones que han transicionat a homes i han canviat els seus noms de dona per noms masculins. 

  • La resta, 41 persones, han passat de ser homes a dones. Però només quatre han canviat el seu nom per un nom femení. La resta, 37 persones, han mantingut el seu nom masculí. 

El motiu: Segons fonts policials, aquesta tendència s'estaria produint per obtenir diferents beneficis de ser una dona. 

  • Per exemple, ser oficialment una dona podria ajudar a promocionar i beneficiar la presència femenina en alguns llocs de treball i cossos policials. 
  • A més, tot i que ara ja no es reserven places per a les dones, les proves d'accés femenines a alguns cossos policials de l'estat són menys exigents i més accessibles que les dels homes. 
  • Alguns testimonis apunten que han fet el canvi per rebel·lar-se contra la llei i mostrar el seu desacord. Segons algunes fonts, aquests canvis de sexe no seran els únics que es produiran a Ceuta i asseguren que més homes canviaran de sexe i passaran a ser oficialment dones.