Societat
L'edifici calcinat de València
Foto: L'edifici calcinat de València | Twitter
Successos

Detenen dos lladres per robar a l'edifici incendiat de València

Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici calcinat de València
Foto: L'edifici calcinat de València | Twitter

Agents de la policia han detingut a dos homes per robar a l'edifici incendiat del barri de Campanar de València, on van morir 10 persones el dijous 22 de febrer. 

Què en sabem? La Policia Local de València ha detingut dos lladres per entrar a robar durant la matinada a l'edifici calcinat de València. 

  • Aquest dimarts cap a la 1:45 de la matinada dos lladres han accedit a l'interior de l'edifici. Dues patrulles de policia que feien feines de vigilància a l'edifici accidentat han sentit sorolls que provenien de l'interior de l'habitatge. 
  • Els agents han demanat permís per accedir a l'interior i així inspeccionar l'edifici. Un cop a la segona planta, els vigilants han trobat dues persones que s'han fugat. 

En detall: Un dels dos lladres ha estat detingut pocs minuts després que sortís de l'edifici per una de les patrulles que es trobava als voltants de l'habitatge calcinat. 

  • L'altre lladre ha estat localitzat més tard en un dels carrers de la capital valenciana. 

En profunditat: Els lladres no han pogut sostreure material de l'edifici accidentat, però sí que s'ha trobat una bossa d'esport amb diversos jocs d'aixetes dels pisos de l'habitatge incendiat, amb un martell i unes alicates. 

  • Segons avança el diari Las Provincias, la policia ha detingut dos homes de 23 i 51 anys d'origen algerià. Els dos homes han estat posats a disposició judicial. 

Context: L'edifici, situat al barri del Campanar de València, es va incendiar el passat dijous 22 de febrer. Fins a 10 persones van perdre la vida entre les flames i el fum. Quinze persones van resultar ferides, de les quals set eren bombers. 

  • Segons fonts de la investigació, l'incendi es podria haver originat en el motor elèctric d'un dels tendals dels balcons de l'edifici. 
  • El foc podria haver estat causat per una guspira del tendal elèctric de l'habitatge on va començar l'incendi. El pis on es va iniciar el foc estava domotitzat, és a dir, els dispositius estaven integrats intel·ligentment per ser controlats automàticament de manera remota o local.