Societat
Els animals rescatats al Perelló
Foto: Els animals rescatats al Perelló | Guardia Civil
Successos

Rescaten 16 gossos i 2 cavalls: una veïna de Perelló acusada de maltractament animal

Temps de lectura: 1 minut
Els animals rescatats al Perelló
Foto: Els animals rescatats al Perelló | Guardia Civil

Rescaten a 16 gossos i 2 cavalls en mal estat en una finca del Perelló (Baix Ebre) i els agents identifiquen una veïna del municipi acusada de maltractament animal. 

Què en sabem? El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil ha rescatat setze gossos en mal estat que es trobaven tancats en petites gàbies, dos cavalls amb un pes per sota del normal i una cabra, que es trobaven en una finca al terme municipal de Perelló. 

  • Segons els agents, els gossos engabiats no sortien de les gàbies des de feia temps i no podien gaudir de l'exterior de la finca rústica. 

En detall: Una possible denúncia hauria alertat als agents de la benemèrita que haurien identificat una veïna del municipi a qui acusen de maltractament animal. 

  • La finca, als afores del municipi, es trobava en unes condicions higièniques sanitàries deplorables i els gossos, tots de diferents races, patien una alteració anormal de la conducta. 

En profunditat: Els agents de la Guàrdia Civil després d'interrogar la propietària de la finca i dels animals va sol·licitar la col·laboració de l'Ajuntament per procedir a iniciar una investigació per un presumpte delicte de maltractament animal. 

  • Els gossos han estat atesos per veterinaris i traslladats a una entitat protectora d'animals. 
  • Els dos cavalls i la cabra han quedat a càrrec del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. 

Categoria: Societat