Societat
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia
Successos

Arxiven la causa per l'incendi a l'edifici de València: descarten un "origen criminal o delictiu"

Temps de lectura: 2 minuts
Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València
Foto: Els Bombers treballant en l'incendi de l'edifici de València | X / @BombersValencia

El titular del jutjat número 9 de València ha decretat el sobreseïment provisional de la causa oberta per l'incendi de l'edifici del barri de Campanar, a València, segona ha informat El País.

Per què és important? L'incendi del passat dijous 22 de febrer al barri Campanar de València ha deixat 10 víctimes mortals i centenars de persones sense llar.

Què en sabem? Segons informa la Fiscalia, la decisió del jutge s'ha pres després que la Brigada de Policia Judicial de València del Cos Nacional de Policia hagi comunicat que les primeres investigacions descarten l'origen criminal o delictiu de l'incendi.

  • Segons fonts del ministeri fiscal, després de rebre aquesta informació, el jutge ha acordat provisionalment, el sobreseïment de les actuacions, tot esperant que concloguin les investigacions i anàlisis policials oportunes, que continuen, a fi d'aclarir l'origen concret de l'incendi.
  • En la resolució, el jutge sosté que descartar l'existència d'un delicte a l'origen de l'incendi suposa que “aquest incendi s'ha produït per causes alienes al delicte” i, per tant, “no hi ha indicis per poder concloure que hi hagi cap persona responsable criminalment d'aquest incendi”.

Previsions. El jutjat d'instrucció ha autoritzat l'accés de les companyies asseguradores a l'immoble sinistrat amb supervisió policial per tal de permetre la realització de les gestions oportunes per indemnitzar els perjudicats.

En detall: Segons fonts de la investigació, l'incendi es podria haver originat en el motor elèctric d'un dels tendals dels balcons de l'edifici. 

  • El foc podria haver estat causat per una guspira del tendal elèctric de l'habitatge on va començar l'incendi. El pis on es va iniciar el foc estava domotitzat, és a dir, els dispositius estaven integrats intel·ligentment per ser controlats automàticament de manera remota o local.
  • L'inquilí que vivia en el pis on s'hauria originat el foc no es trobava al seu interior, estava de viatge i fora de la ciutat.