Societat
Els bombers treballant per apagar el foc a València
Foto: Els bombers treballant per apagar el foc a València
Incendi

Un electrodomèstic de la cuina va causar l'incendi de l'edifici de València

Temps de lectura: 2 minuts
Els bombers treballant per apagar el foc a València
Foto: Els bombers treballant per apagar el foc a València

El tràgic incendi de l'edifici del barri de Campanar a València no va tenir l'origen en un tendal de l'exterior de la façana sinó en un electrodomèstic, en concret a la cuina d'un dels habitatges.

Per què és important? En un primer moment, els investigadors de la causa de l'incendi apuntaven al curtcircuit d'un tendal com a origen del foc. 

En detall: La delegada del govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha confirmat que l'incendi es va originar a la porta 86 de l'edifici, on es van veure les primeres flames, i la principal causa apunta a un error d'un electrodomèstic de la cuina. 

  • La delegada del govern ha indicat que podria haver estat una nevera.

D'on venim? Els investigadors es van centrar en un primer moment en la zona exterior del pis, a la finestra i el balcó, perquè si el foc s'hagués originat a l'interior del domicili, el fum hauria pujat i els veïns haurien notat la presència de foc molt abans.

  • A més, també apuntaven que l'any 2012, es va produir un incendi similar a l'interior d'un pis del mateix edifici a causa d'un carregador mòbil. Només va quedar afectada l'habitatge on s'havia originat el foc. L'incendi no es va propagar tan ràpidament com ho va fer aquest últim. 

Situació actual: La delegada ha afirmat que a la causa judicial oberta pel sinistre s'ha descartat que hi hagi un "indici penal", de manera que les asseguradores poden entrar ja a l'interior de l'edifici i dur a terme les seves tasques per tal que les persones afectades "puguin tornar a començar el seu projecte vital". 

Categoria: Societat