Societat
80 escoles públiques han presentat la carta
Foto: 80 escoles públiques han presentat la carta | Taylor Flowe / Unsplash
Educació

Situació insostenible a les aules: Emergència educativa a 80 escoles del Garraf i el Penedès

Temps de lectura: 2 minuts
80 escoles públiques han presentat la carta
Foto: 80 escoles públiques han presentat la carta | Taylor Flowe / Unsplash

La situació de tensió màxima que es viu als centres educatius catalans es fa palesa un cop més: 80 escoles públiques del Garraf i l'Alt i Baix Penedès s'han declarat en situació d'"emergència educativa". 

Per què és important? Aquesta percepció és majoritària a les tres comarques si tenim en compte que 80 dels 94 centres que hi pertanyen signen una carta enviada aquest dijous a la consellera d'Educació, Anna Simó, on mostren una “gran preocupació” per la precarietat a les escoles. 

D'on venim? El passat 27 de febrer, el ple municipal de l’Hospitalet de Llobregat ja va declarar, amb el vot favorable de tots els grups municipals, l’emergència educacional als centres públics del municipi. El crit d'alarma s'estén ara a altres zones de Catalunya. 

Què en sabem? Els 80 centres que se sumen a l'emergència exigeixen més recursos per revertir un panorama que, lluny de resoldre's, va a pitjor cada dia que passa. 

  • “Tenim un sistema públic que s’aguanta per la bona voluntat dels mestres i equips directius” i que “no és capaç de fer front a les realitats de la societat actual que hi ha a les aules”, denuncia la carta adreçada a la consellera Simó.
  • Un dels motius de més preocupació d'aquesta comunitat educativa és la falta absoluta d'eines per poder atendre la inclusió i la diversitat a les aules i “fer front a les situacions complexes que hi ha a les aules”. 

A més, aquestes escoles lamenten que el Departament d'Educació, tot i ser conscient de la situació límit dels mestres, no vol o no sap donar una solució a la comunitat educativa del territori. 

Davant d'això, les 80 escoles exigeixen al Govern més suport perquè és del tot inviable "fer front als problemes d’avui amb els recursos de fa 25 anys”.

  • En aquest sentit, demanen una trobada amb Simó on poder plantejar les seves peticions.
  • Entre les demandes prioritàries hi ha l'increment dels diners públics per poder disposar de més docents, per abaixar les ràtios i per ampliar el nombre d'especialistes. 
  • “Només així podrem atendre de manera digna i justa tot els infants”, asseguren.
Categoria: Societat