Societat
Patrícia Plaja
Foto: Patrícia Plaja | Twitter
Presons

El Govern exigeix als treballadors de les presons que garanteixin el funcionament dels centres

Temps de lectura: 2 minuts
Patrícia Plaja
Foto: Patrícia Plaja | Twitter

La relació dels funcionaris penitenciaris amb el Govern està totalment trencada a causa de la mort d'una cuinera a mans d'un reclús a la presó de Mas d'Enric.

Què diuen? Aquest migdia, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha avisat als treballadors de presons que la seva obligació és vetllar per garantir el normal funcionament dels centres i ha advertit del "risc d'entorpir-lo" alterant la seguretat per emparar-se en el "dret" a la protesta.

  • "La línia vermella no pot ser tallar un cap", ha assegurat la portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del gabinet català. 
  • Ha indicat que les presons han reprès l’activitat ordinària, però ha admès que "no s’ha recuperat la normalitat" i ha amenaçat recordant que fins ara no hi ha hagut "cap vaga convocada". 
  • "No podem privar els reclusos dels seus drets. Estan pagant una condemna, els limita la llibertat de moviment, però no se'ls anul·len els drets. El dret a la protesta no pot passar per sobre dels drets de les persones", ha respost Plaja als sindicats. 

Què esperar? Patricia Plaja ha rebutjat que el punt de partida d’una negociació hagi de passar per una reunió amb Aragonès, com han demanat els sindicats.

  • Els treballadors continuen demanant la dimissió de la consellera de Justícia i el secretari de Mesures Penals, i reclamen al president Pere Aragonès que els destitueixi si no deixen el càrrec, un fet que el Govern ja ha avisat que no es farà: "No està sobre la taula que hi hagi cap canvi en aquest sentit", ha dit Plaja. 
  • "No volem mans tacades de sang", han dit aquest dimarts portaveus dels treballadors en roda de premsa. "No les acceptarem en cap moment. El resultat de les polítiques d'aquesta administració han portat a un assassinat". 
  • A més, els representants del sindicat asseguren que s'ha perdut el control de les presons i que ells, els que han de vetllar per la seguretat a l'interior dels mòduls dels diferents centres catalans, s'han quedat sense eines per fer aplicar el règim intern.

Per acabar: Els sindicats estan preparant una manifestació a la plaça Sant Jaume de Barcelona per aquest dimecres.