Societat
Concurs de la Millor Mona de Pasqua 2024
Foto: Concurs de la Millor Mona de Pasqua 2024 | La Millor Mona de Pasqua
Tradició

Aquestes són les millors mones de Pasqua de Catalunya del 2024: on comprar-les?

Temps de lectura: 2 minuts
Concurs de la Millor Mona de Pasqua 2024
Foto: Concurs de la Millor Mona de Pasqua 2024 | La Millor Mona de Pasqua

Ja s'acosta el Dilluns de Pasqua i a casa nostra toca comprar la mona per donar al fillol o la fillola. Si no saps encara on comprar-la, et deixem un llistat amb les millors mones de Catalunya d'aquest 2024, que s'han triat a la tercera edició del concurs de 'La Millor Mona de Pasqua.

Què en sabem? Tot i que les clàssiques són de brioix, rodones i amb ous durs, molts pastissers han anat introduint a poc a poc la xocolata i dissenys amb figures de tota mena.

  • De fet, la mona és un pastís en forma de tortell, de coca ensucrada, amb ous durs (tants com l'edat del fillol).
  • La presència de xocolata a la mona és una incorporació introduïda a Barcelona entorn del 1930 pel pastisser Lluís Santapau que va començar a guarnir el pastís amb figures d’aquest producte.

La tradició: A Catalunya és tradició que el padrí o padrina regalin la mona al seu fillol o fillola el Dilluns de Pasqua per degustar-la el dilluns.

T'expliquem les millors mones de Pasqua del 2024, segons el concurs d'enguany de 'La Millor Mona de Pasqua' que s'ha dut a terme amb la participació de pastissers i flequers d'arreu de Catalunya.

Millor Mona de Pasqua Tradicional

  • En la categoria de mones tradicionals, el primer premi se l’ha endut l’obrador Panes Creativos de Barcelona, capitanejat pel mestre flequer Daniel Jordà. S’ha valorat la cocció interior i exterior del brioix, l’aroma, el gust, la pasta i l’aspecte visual.
  • El segon premi l’ha aconseguit l’Obrador forn artesà de Prades. És el primer cop que es presenten a la categoria de mona tradicional.
  • Finalment, el tercer lloc  ha estat per la Fleca Rovira de Cardedeu, amb el mestre pastisser Carles Rovira al capdavant.

Millor Mona d'Ou de Xocolata

En aquesta categoria es valora l'originalitat, la tècnica, la presentació i l'acabat de la mona.

  • El primer lloc ha estat per l’Obrador Sant Tomàs de Calldetenes, amb la seva peça inspirada en el personatge d’en Groot, del film Guardians de la Galàxia (Marvel).
  • El segon lloc ha estat per la Pastisseria Fusté, de Malgrat de Mar, que ha presentat un robot sortit del film Big Hero 6.
  • Finalment, el tercer premi se l’ha endut la pastisseria Xocopunt, de Molins de Rei, amb un ànec de xocolata amb patinet motoritzat.

Categoria: Societat