Societat
Arxiu Agència Tributària
Foto: Arxiu Agència Tributària | Agència Tributària
Successos

Una família rep 140.000 euros d'ajudes socials d'Espanya durant 10 anys mentre vivia a França

Temps de lectura: 2 minuts
Arxiu Agència Tributària
Foto: Arxiu Agència Tributària | Agència Tributària

La Policia Nacional, amb col·laboració amb la policia francesa, ha detingut un matrimoni que havia rebut 140.281 euros en ajudes socials a Espanya mentre vivia a França.

Què en sabem? El matrimoni, del País Basc i de nacionalitat algeriana, ha estat detingut per un presumpte delicte contra Hisenda i la Seguretat Social que s'hauria dut a terme des de 2014, quan la família de cinc fills va marxar a viure a l'estat francès.

  • Segons ha informat el ministeri d'Interior, el Servei Basc de Feina (Lanbide) va presentar una denúncia a la comissaria de la policia espanyola a Sant Sebastià perquè una persona tenia una targeta de residència de llarga duració a la Unió Europea i estava rebent prestacions dels organismes públics espanyols, però, per altra banda, hi havia indicis que podia estar vivint amb la família a França des de feia diversos anys.

En detall: Aquest matrimoni, per arribar a poder rebre les ajudes econòmiques, va haver de sol·licitar-les mitjançant diversos formularis en què es constaten el compliment d'unes obligacions.

  • Entre les obligacions es destaca que tant el sol·licitant de la prestació com tots els seus beneficiaris estarien subjectes a, entre altres coses, notificar a l'entitat emissora de la prestació i, en un màxim de 15 dies, tots aquells fets que poguessin donar lloc a la modificació, suspensió o fins i tot extinció del dret a rebre una ajuda en qüestió.
  • Aquests canvis poden ser pel fet de rebre nous ingressos, tenir propietats o, com en aquest cas, el canvi de domicili.

Per acabar: De les investigacions realitzades s'ha comprovat que els dos ciutadans es trobaven rebent ajudes d'Espanya, i s'ha pogut estimar que el matrimoni algerià ha defraudat a la Hisenda Pública 140.281 euros.

  • A més, s'ha pogut acreditar que els darrers anys el pare ha estat treballant a diferents empreses de França, i que també ha rebut diferents ajudes econòmiques provinents de l'Estat francès en concepte d'ajudes per a l'educació dels fills. 
Categoria: Societat