Societat
 La platja i la punta del Miracle (Tarragona)
Foto: La platja i la punta del Miracle (Tarragona) | Wikimedia Commons / Enfo
Successos

Moren dos banyistes ofegats a la platja del Miracle de Tarragona

Temps de lectura: 2 minuts
 La platja i la punta del Miracle (Tarragona)
Foto: La platja i la punta del Miracle (Tarragona) | Wikimedia Commons / Enfo

Dues persones, de les quals una és menor d'edat, han mort ofegades aquest dijous 28 de març a la platja del Miracle de Tarragona.

Què en sabem? Els fets han tingut lloc al migdia a prop de la platja del Miracle, concretament a la zona del Fortí de la Reina.

  • Un dels banyistes, el menor d'edat, s'ha llançat a l'aigua i com que no podia sortir, un adult, d'uns 30 anys, s'ha tirat a l'aigua per poder rescatar l'altre.
  • Cap dels dos ha aconseguit sortir a causa dels forts corrents que hi ha aquest dijous al mar.

En detall: Els equips de rescat s'han activat per intentar rescatar les dues persones, però no han pogut salvar-los.

  • Salvament Marítim els ha pogut treure de l’aigua amb helicòpter i els ha portat fins al dispositiu d’emergències mèdiques que s’ha muntat a la platja, però ja no s’ha pogut fer res per salvar-los.
  • Segons Salvament Marítim, dues persones més s’havien llançat al mar per ajudar les víctimes i han hagut de ser rescatades amb l’helicòpter i l’embarcació de Creu Roja.

Precisament, aquest dimecres l'Ajuntament de Tarragona va activar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) en fase d'alerta pel mal estar de la mar i el fort onatge.

  • El consistori avisava que "cal evitar, en la mesura del possible, les activitats recreatives o professionals al mar i no accedir a punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força".

Què diuen? L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales ha lamentat la pèrdua dels dos banyistes i ha enviat el seu condol als familiars i amics.

Visió global. De fet, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Procicat (Pla territorial de protecció civil de Catalunya) pel fort onatge previst entre aquest dimecres i dijous a gran part de les comarques del litoral central i del nord i a la comarca del Montsià. Es preveuen onades superiors als 2,5 metres (maregassa).

  • També posa en prealerta el Ventcat (Pla especial d'emergències per risc de vent) per ratxes que poden superar els 90 km/h al Pirineu fins divendres.
Categoria: Societat