Societat
Així ha quedat el local en obres
Foto: Així ha quedat el local en obres | X / @tarragonitipus
Successos

Esquitxada amb pintura la futura botiga de la cadena 'Sabor España' de Tarragona

Temps de lectura: 2 minuts
Així ha quedat el local en obres
Foto: Així ha quedat el local en obres | X / @tarragonitipus

A Tarragona, l'obertura d'un establiment de la cadena 'Sabor a Espanya' ha aixecat un bon enrenou. La botiga, encara en obres, està previst que s'inauguri aquesta setmana al carrer Major, en plena part alta de la ciutat. 

Per què és important? Aquest matí de dijous la façana del local ha aparegut vandalitzada, tacada amb pintura blanca. La paraula "España" ha desaparegut del rètol d'entrada. 

D'on venim? Tot va començar quan un usuari d'X (antic Twitter) va publicar una fotografia del nou establiment.

  • La publicació va acumular de seguida centenars de milers de visualitzacions i va obrir una gran polèmica sobre la conveniència o no de permetre una botiga amb aquest nom a la capital tarragonina. 

Què en sabem? A les xarxes socials el debat continua ben encès, especialment després d'aquest atac amb molts defensors i molts detractors. 

  • "A la part alta aguantem fins a cert punt", adverteix un usuari de les xarxes socials compartint la imatge de la façana vandalitzada. 

Què hi diu l'empresa? Entrevistat al Diari de Tarragona, Francisco Ramírez, director general, assegura que "emprendrà accions legals" contra l'autor de l'atac.

  • Ramírez ha admès al diari que "la seva voluntat no ha estat mai crear conflicte", però ha reconegut  que hi va haver dubtes pel que fa al nom de la marca quan van decidir implantar la companyia a Catalunya.
  • "La majoria dels nostres clients són turistes i no hi ha cap mala intenció darrere del nom del negoci", ha afirmat. 

Reacció. El fill de l'encarregat de l'obra ha denunciat els fets a les xarxes socials. 

  • "Per això ara el meu pare passarà el dia netejant pintura", ha lamentat. 

Previsió. La intenció de la cadena és obrir la botiga aquest dissabte 13 d'abril amb la paraula "España" de nou al cartell. 

Context. Nascuda a Còrdova, aquesta empresa ha obert ja més de 50 establiments a tot l'estat, on es venen torrons i ametlles garapinyades.

  • Ells ho defineixen com a "productes gourmet artesanals impregnats de records de la nostra Espanya antiga".
Categoria: Societat
Etiqueta: Successos