Societat
Albert López i Rosa Peral, al judici
Foto: Albert López i Rosa Peral, al judici | EFE
Crim

Albert López reconeix el crim de la Guàrdia Urbana per poder sortir de la presó

Temps de lectura: 2 minuts
Albert López i Rosa Peral, al judici
Foto: Albert López i Rosa Peral, al judici | EFE

Albert López, condemnat pel conegut crim de la Guàrdia Urbana, juntament amb Rosa Peral, ha reconegut els fets "cap apareixen a la sentència" per poder aconseguir permisos i sortir de la presó uns dies.

Situació actual. Segons explica El Periodico, Albert López hauria reconegut que va matar Pedro juntament amb Rosa Peral.

  • Així ho ha fet "seguint el consell del seu advocat", segons fonts judicials, i la Junta de Tractament de la presó en la qual compleix condemna.
  • D'aquesta manera, amb el reconeixement Albert pot accedir als cursos penitenciaris per delictes violents, que és una de les condicions per tenir permisos i poder sortir de la presó uns dies dins d'un procés de reinserció.

Paral·lelament, segons l'esmentat rotatiu, Rosa Peral va complir l'any passat una quarta part de la condemna imposada i també demana sortir de la presó.

  • Segons ha explicat la seva advocada, ho ha fet cada tres mesos, però li han rebutjat, ja que ella no ha admès els fets.

D'on venim? De fet, el gener de 2024 Peral va tornar a asseure's al banc dels acusats. Aquest cop va declarar per un presumpte delicte d'ocultació de béns.

  • La justícia acusa Peral d'ocultar el seu patrimoni per intentar no indemnitzar els familiars de la víctima del seu crim, la seva exparella Pedro.
  • Segons la jutgessa del cas, Rosa hauria cedit la casa que té a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) al seu pare abans que la condemna fos ferma.

El crim de la Guàrdia Urbana. El crim de la Guàrdia Urbana va deixar a tot el país atent als avenços de la investigació, que va protagonitzar els temes dels informatius durant mesos, després de trobar el 4 de maig de l'any 2017 el cadàver de Pedro Rodríguez, un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

  • El judici amb jurat popular va començar el 3 de febrer del 2020, on Rosa Peral, la dona de la víctima, i Albert López, el seu amant, estaven acusats d'haver matat a l'agent la matinada de l'1 de maig del 2017.
  • Al judici, els acusats es van acusar mútuament. Ella l'acusava de matar-lo per gelosia i ell d'haver-lo matat ella i demanar-li que l'ajudés a desfer-se del cadàver.
  • A finals de març de l'any 2020, vuit dels deu membres del jurat popular van considerar a tots dos culpables, i el jutge els va condemnar a 25 i 20 anys de presó. A ella cinc anys més per agreujament de parentiu.