Societat
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE
Crim

Nou gir al crim de la Guàrdia Urbana: Rosa Peral estudia demanar la revisió de la seva condemna

Temps de lectura: 2 minuts
Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana
Foto: Rosa Peral, durant el judici pel crim de la Guàrdia Urbana | EFE

L'advocada de Rosa Peral estudia demanar una revisió de la condemna de la ex guàrdia urbana, qui és a la presó amb una sentència de 25 anys.

Què en sabem? Aquesta decisió es pren després que Albert López, qui va ser amant de Peral i també condemnat pel crim, hagi reconegut els fets pels quals va ser condemnat per rebre permisos penitenciaris.

  • Segons informa El Periodico, l'advocada està a l'espera de saber "exactament en què consisteix la confessió" d'Albert López per sol·licitar la revisió de la condemna de Peral.
  • Un cop tingui més detalls, la defensa de Peral podria demanar al Tribunal Suprem una revisió extraordinària de la condemna contra Rosa Peral, ja que es tracta d'un cas jutjat i declarat ferm després de diverses apel·lacions.

En detall: La sentència de l'Audiència de Barcelona deixa enlaire de si va ser Rosa Peral o el seu examant, Albert López, els autors materials de l'assassinat a Pedro.

  • Tampoc no es detalla com es va produir el crim, ni l'objecte que es va fer servir per matar-lo.
  • A finals de març de l'any 2020, vuit dels deu membres del jurat popular van considerar a tots dos culpables, i el jutge els va condemnar a 25 i 20 anys de presó. A ella cinc anys més per agreujament de parentiu.

D'on venim? Aquest dimarts, Albert López, va reconèixer els fets "que apareixen a la sentència" per poder aconseguir permisos i sortir de la presó uns dies.

  • D'aquesta manera, amb el reconeixement Albert pot accedir als cursos penitenciaris per delictes violents, que és una de les condicions per tenir permisos i poder sortir de la presó uns dies dins d'un procés de reinserció.
Categoria: Societat