Societat
Moment de la interrupció de la conferència
Foto: Moment de la interrupció de la conferència | X / @HerasRibas
Justícia

Treballadors de presons interrompen una conferència d'Armand Calderó: "No ha assumit la seva responsabilitat!"

Temps de lectura: 2 minuts
Moment de la interrupció de la conferència
Foto: Moment de la interrupció de la conferència | X / @HerasRibas

Els treballadors de les presons no pensen oblidar la cuinera assassinada fa un mes al centre penitenciari Mas d'Enric a mans d'un intern. I, sobretot, volen que els responsables polítics del Departament de Justícia, com ells, també es recordin de la seva companya Núria, cada dia. 

D'on venim? Les peticions de dimissió fetes durant els diversos actes de protesta i concentracions les setmanes posteriors al crim no han servit de res. La consellera Gemma Ubasart i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Armand Calderó, continuen al càrrec  liderant les polítiques de justícia del Govern. 

Què en sabem? Organitzats en diferents col·lectius com Samarretes Negres o Marea Blava, els funcionaris de presons no defalleixen i mantenen el pols a Ubasart i Calderó perquè els fan responsables dels fets succeïts al centre penitenciari tarragoní. 

  • Aquest divendres, alguns treballadors s'han presentat a una conferència d'Amand Calderó, a Saragossa, per "dir-li una altra vegada allò que no vol escoltar". 
  • Tot i que la moderadora ha tractat d'impedir-ho, des de les butaques han aconseguit interrompre l'acte i expressar el seu malestar a tot l'auditori. 

Què han dit? "Ens han matat aquest mes passat, ens han matat aquest mes passat! Encara no se n'han assabentat?", ha cridat un dels representants de les organitzacions mobilitzades. 

  • "Han assassinat una companya aquest mes passat a una presó catalana, a Mas d'Enric, i encara no hi ha ningú que hagi assumit responsabilitats!", ha continuat lamentant. 
  • I, finalment, fent referència a Calderó, ponent a la conferència, ha exclamat: "Aquest senyor no ha assumit la seva responsabilitat!".

Vídeo

Context. Iulian S.O., d'origen romanès, estava a la presó des del 2016 quan va assassinar una prostituta a Valls.

  • Des de feia més de quatre anys era un dels interns de confiança que treballava a la cuina de la presó de Mas d'Enric, preparant el menjar per als interns i personal penitenciari.
  • Dimecres 13 de març, cap a les cinc de la tarda, va acabar amb la vida de Núria L., la cuinera d'aquesta presó a Tarragona.
  • Després de matar-la, Iulian es va suïcidar.
  • Representants sindicals van explicar llavors que l'intern feia poc que havia tornat a la cuina després de ser expedientat per colpejar un altre reclús després d'una discussió uns mesos enrere.
  • El van apartar temporalment, però, després de complir la sanció, van tornar-lo a incorporar a la mateixa feina, on feia servir ganivets i altres instruments potencialment perillosos.
Categoria: Societat