Tecnologia i Ciència
John Rabell, Eduard Anglada i Paula Valera dissenyen el videojoc
Foto: John Rabell, Eduard Anglada i Paula Valera dissenyen el videojoc | ACN
VIDEOJOCS

Videojocs amb segell català: el sector creix a Girona

John Rabell, Eduard Anglada i Paula Valera dissenyen el videojoc
Foto: John Rabell, Eduard Anglada i Paula Valera dissenyen el videojoc | ACN

Dos equips de joves gironins treballen des de fa dos mesos en el desenvolupament del seu videojoc dins de la incubadora Game Gi, un projecte que Girona va estrenar l'octubre passat a l'antic cinema Modern. L'objectiu del consistori és "retenir i captar talent" de l'àmbit digital i audiovisual, un sector que està creixent i que Girona vol capitalitzar.

Per què és important? El sector dels videojocs va a l'alça i Catalunya compta amb el 50% de tots els negocis que hi ha a l'Estat en aquest sector.

Què sabem? Els membres d'aquests dos equips asseguren que havien desenvolupat algun joc però sense cap ànim professional.

  • Durant sis mesos rebran la formació i la mentoria de professionals de la indústria i amb aquests consells els dos equips duran a terme una part del joc.
  • Els participants compaginen les seves respectives feines amb aquest nou projecte.

En profunditat: Des del 27 d'octubre els dos equips seleccionats (Artilogics Game Studio i Kinniku Studio) van començar a treballar en el projecte. Disposen d'un espai de 'coworking' en una de les sales de l'antic cinema Modern a la ciutat de Girona. En aquest espai poden reunir-s'hi i treballar per dur a terme el projecte.

Què esperar? A l'abril podran presentar-ne una demostració davant d'inversors i plataformes per saber si aquests aposten per tirar-lo endavant o no.

  • Finalment, decidiran si els interessa o no participar en el projecte i quants diners volen posar-hi per comercialitzar-lo.

D'on venim? A finals del mes d'octubre es va posar en funcionament el Game Gi, la primera incubadora de videojocs de Girona.

  • Es tracta d'una iniciativa municipal amb la col·laboració del Departament de Cultura que vol contribuir a estimular el talent gironí en la creació de videojocs.
  • Per fer-ho, els equips participants tenen sis mesos per tirar endavant el seu projecte i elaborar una demostració que posteriorment ensenyen a inversors i empreses del sector.
  • Si aquestes estan interessades en el projecte, poden invertir-hi i ajudar als equips a finalitzar el videojoc perquè surti al mercat.

Què diuen? El director del Game Gi, David Darnés, ha explicat que per escollir els dos equips que participen en la incubadora van demanar a qualsevol grup d'amics o 'start-up' que els presentés "un projecte de videojoc que fos 'jugable', que anés més enllà d'una idea en un paper".

  • A partir d'aquí, van escollir els dos projectes que tenien més “potencial” per participar en aquesta primera edició de la incubadora.

Background: A Barcelona hi ha una incubadora de jocs que el 2014 tenia poc més d'un centenar d'empreses dedicades a la creació de videojocs i que actualment, després de 7 edicions, ja compta amb més de 200.

  • Catalunya té el 50% de tots els negocis que hi ha a l'Estat en aquest sector.
  • Sobre el nombre de treballadors, el 2014 hi havia 1.700 persones que s'hi dedicaven i ara superen els 4.000.
Etiquetes: Girona Videojocs