Tecnologia i Ciència
Un comandament de Google Stadia
Foto: Un comandament de Google Stadia | Google
Videojocs

Tens un comandament de Google Stadia? Fes això per fer-lo servir en altres consoles

Un comandament de Google Stadia
Foto: Un comandament de Google Stadia | Google

Google Stadia ha habilitat el Mode Bluetooth per als seus comandaments, amb la qual els usuaris poden configurar el dispositiu per alliberar-lo i utilitzar-lo en altres consoles i plataformes, encara que amb algunes excepcions.

Per què és important? El tancament de Google Stadia, el servei de videojocs al núvol, ha afectat milers de jugadors que es van comprar el comandament exclusiu per als continguts d'aquesta botiga online; Stadia va tenir més de 750.000 usuaris al mes el 2020. 

D'altra banda: Sembla que el sector aixecarà el vol aquest any i promet donar alegries a la comunitat gamer. Consulta el nostre recull dels videojocs més esperats per aquest 2023.

Context: 

  • Ha deixat d'estar disponible el 18 de gener d'aquest any. El setembre del 2022, Google va anunciar el tancament de Stadia i la devolució dels diners de totes les compres de maquinari i programari a la seva botiga, sempre i quan hagin estat fetes abans de l'anunci. 
  • Els motius del tancament, uns resultats per sota de les previsions, probablement per la falta de videojocs competitius, segons alguns experts, malgrat la qualitat 4K que oferia.

Al detall:

  • La plataforma va anunciar que el comandament de Stadia rebria una actualització per poder ser utilitzat en altres consoles i serveis. No en cualquiera, solo hay cuatro plataformas confirmadas yu no está claro que se pueda utilizar en Xbox o Play Station.
    • Windows 10, 11 i Steam.
    • MacOS 13 i Steam.
    • ChromeOS.
    • Android.
  • Ara, Google ha llançat el Mode Bluetooth, que ja pot configurar-se a través de la seva pàgina web i que donarà connectivitat sense fil a aquest accessori compatibilitzant-lo amb pràcticament qualsevol dispositiu que disposi de Bluetooth Low Energy (BLE), ja sigui un 'smartphone', un PC o un televisor.
  • El comandament funcionava amb connectivitat WiFi encara que, després d'una actualització, Google Stadia va permetre que els comandaments poguessin connectar-se mitjançant cable amb alguns dispositius. 

A la pràctica: 

  • Per accedir al Mode Bluetooth, és necessari accedir a la pàgina habilitada per Google per a la configuració del comandament. L'usuari ha de tenir instal·lada la versió de Google Chrome 108 o posterior i el cable per connectar el comandament al PC, i es recomana que el comandament hagi estat carregant durant almenys 30 minuts abans de començar a configurar-lo.
  • Un cop dins de la pàgina amb el comandament connectat a l'ordinador mitjançant un cable USB, s'ha de clicar en 'Canviar a Mode Bluetooth' i, després, a 'Començar'. Després d'acceptar els termes i condicions, l'usuari podrà continuar amb el procés.
  • El primer pas és permetre que Chrome verifiqui el comandament. Una vegada ho hagi fet, s'obrirà una finestra en la qual l'usuari haurà de punxar en 'Connectar' per acabar de verificar-ho.
  • Després, s'ha de desbloquejar el comandament. Per a això, l'usuari haurà de desconnectar el comandament del cable i apagar-lo. Amb el comandament apagat, haurà de tornar a connectar-lo al cable al mateix temps que pressiona el botó amb tres punts situat en la part superior esquerra d'aquest accessori. Finalment, s'hauran de prémer alhora el mateix botó de tres punts, el botó de l'Assistent, la tecla 'A' i la 'I'.
  • Després de pitjar 'Següent', es podrà descarregar l'actualització del Mode Bluetooth, clicant en 'Permetre que Chrome descarregui'. Per a això, l'usuari haurà de tornar a seleccionar el comandament de la llista de dispositius Chrome i punxar en 'Connectar' (com s'havia fet prèviament en el pas de verificació de Chrome).
  • Una vegada la descàrrega sigui completa, s'ha de fer clic en 'Permetre que Chrome instal·li' i, si és necessari, tornar a repetir el procés de selecció del comandament en la llista de dispositius Chrome. Amb això, l'actualització per al Mode Bluetooth hauria d'estar instal·lada en el comandament i com el procés hauria finalitzat, es pot desconnectar el comandament del cable, que ja estaria a punt perquè els jugadors puguin continuar utilitzant-lo fora de Stadia.

A més:

  • Aquesta actualització és compatible amb Windows 10, Windows 11, macOS 13, Chrome OS i Android i la plataforma de joc Steam, els serveis amb què Google ha provat la compatibilitat.
  • Google també matisa que els botons d'Assistent i de Captura deixaran de funcionar una vegada s'hagi completat la instal·lació de la Manera Bluetooth, encara que sí que es podrà connectar un segon comandament amb la Manera Tàndem.

A partir d'ara: A més, tal com ha aclarit Google a la pàgina d'Ajuda de Stadia, la data límit per realitzar aquest canvi té com a marge fins al 31 de desembre del present any.

Etiqueta: Videojocs