Tecnologia i Ciència
Aplicacions de Google en un mòbil
Foto: Aplicacions de Google en un mòbil | Pexels
Google

Google eliminarà els comptes que portin inactius dos anys o més

Temps de lectura: 2 minuts
Aplicacions de Google en un mòbil
Foto: Aplicacions de Google en un mòbil | Pexels

Google ha anunciat que a finals d'aquest any començarà a eliminar tots aquells comptes que registrin una inactivitat d'almenys dos anys, una mesura que no afectarà ni empreses ni institucions educatives.

Els motius: La companyia ha dut a terme tasques de manteniment per a reforçar la seguretat d'usuaris, assegurant que ha "invertit en tecnologia i eines" per protegir els seus usuaris d'amenaces de seguretat com l'spam o el ransomware.

  • Tanmateix, avisen que els comptes que no s'han utilitzat durant un llarg temps, són més propenses a veure's compromeses, ja que pot ser que no hagin instal·lat l'autentificació o altres mesures per evitar-ho.
  • Per evitar que aquests comptes es vegin compromesos, a finals de 2023 es començarà a eliminar aquells comptes que no hagin iniciat sessió durant els darrers dos anys.

Tot i això, la mesura no afectarà els comptes d'organitzacions ni institucions educatives, però si repercutirà als usuaris dels comptes personals en els serveis de Google Workspace, és a dir, Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar, així com Youtube i Google Fotos.

Com ho faran? Segons ha informat Google, aquesta mesura s'anirà implementant “lentament” i per etapes: es començarà, per exemple, per aquelles que es van crear i no es van utilitzar més.

  • A més, abans d'eliminar cap compte, l'empresa enviarà diverses notificacions durant els mesos previs a l'eliminació, tant al correu electrònic d'accés com al de recuperació.

Què vol dir un compte inactiu? Per mantenir un compte de Google actiu només cal haver iniciat sessió recentment o que s'hagi registrat algun tipus d'activitat, com llegir o enviar un correu electrònic, utilitzar un Google Drive, visualitzar un vídeo a YouTube o descarregar alguna aplicació a través de Google Play.

  • També es considera un compte actiu des del qual s'hagi fet una consulta a través del cercador.

Visió global: Precisament, aquest mes Google ha integrat la IA als seus serveis i dispositius.

Etiqueta: Google