Tecnologia i Ciència
Saló de l'Automòbil Barcelona 2023
Foto: Saló de l'Automòbil Barcelona 2023 | Automobile Barcelona
Automoció

El Saló de l'Automòbil de Barcelona supera les expectatives amb 360.000 visitants

Temps de lectura: 2 minuts
Saló de l'Automòbil Barcelona 2023
Foto: Saló de l'Automòbil Barcelona 2023 | Automobile Barcelona

L'Automobile Barcelona 2023 ha superat les seves expectatives i ha assolit una xifra de 360.000 visitants, un 20% més del previst. Ho ha explicat el president de l'esdeveniment, Enric Lacalle, que ha qualificat la cita de "rècord" perquè alhora han crescut les vendes i la xifra de marques presents.

Per què és important? L'esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona ha comptat amb 14 primícies i ha servit per constatar l'augment de l'interès pels vehicles elèctrics i per pressionar les administracions a invertir-hi.

En xifres: Es calcula que des del 13 de maig fins aquest dia 21, han passat per la Fira de Barcelona 360.000 persones.

  • Tot i que aquesta xifra dista molt dels 800.000 visitants que van registrar-se el darrer any abans de la pandèmia, l’afluència de públic és un 20% superior a la prevista inicialment.

A fons: L'aposta pels vehicles no contaminants s’ha pogut veure també en els interessos dels compradors.

  • El 36,2% dels visitants s’hi han apropat amb la intenció d’adquirir un vehicle i d’aquests, més de la meitat ha manifestat estar cercant un automòbil electrificat.
  • En concret, un 34,9% ha dit estar interessat en un híbrid o híbrid endollable i un 17,1% en un cotxe totalment elèctric.
  • Per contra, el 20,9% s’ha inclinat pels transports convencionals amb motor de benzina.

Les novetats: El saló ha comptat amb 14 primícies, entre les quals hi ha tres novetats mundials.

  • Entre les més destacades s’hi troba el prototip de la furgoneta elèctrica Ebro Ecopower, que es fabricarà a l'antiga fàbrica de Nissan, i el Mercedes-Benz Classe E.
  • A més, el nou Cupra Tavascan, també s’ha pogut veure per primer cop a Barcelona després que es presentés a Alemanya.

Tanmateix: Un total de 31 firmes han estat presents. Això són nou més que fa dos anys, de forma que és el segon saló d’Europa en número de firmes. Amb tot, hi ha hagut absències destacades. Entre aquestes sobresurten algunes de molt conegudes com per exemple BMW o Volkswagen. 

Visió global: Entre les marques que han pogut veure’s a la Fira de Barcelona n'hi ha hagut diverses d'origen xinès, com BYD o DFSK. Aquest fet confirma l'interès d'aquest país pel mercat europeu amb dissenys i preus “molt interessants”.

  • També se n’han trobat d’altres més comunes com Cupra, Dacia, Ebro, Hyunday, Kia, Mercedes, Nissan, Renault, Tesla o Volvo.

A partir d'ara: Els organitzadors s'han proposat la fita de treballar perquè l'edició de 2025 reuneixi totes les firmes "top" del sector.

Etiqueta: Mobilitat