Barcelona i Àrea
Un dels detinguts en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el robatori de bateries
Foto: Un dels detinguts en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el robatori de bateries | Mossos d'Esquadra
Successos

Patinets manipulats amb bateries de motos: així actuaven uns lladres a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Un dels detinguts en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el robatori de bateries
Foto: Un dels detinguts en l'operatiu dels Mossos d'Esquadra contra el robatori de bateries | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de lladres que robaven bateries de motos elèctriques de lloguer compartit i les instal·laven en patinets. 

Per què és important? Operatius policials contra el robatori de bateries elèctriques són molt poc habituals. En aquest cas, entre el 30 i 31 de gener, els agents van detenir 14 persones en diverses entrades i registres a tallers de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cerdanyola del Vallès.

  • L'empresa propietària dels vehicles de motosharing calcula que l'afectació dels robatoris és de 2 milions d'euros, segons expliquen els Mossos. 

Què en sabem? Els lladres robaven les motos al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona amb el següent modus operandi:

  • Es desplaçaven en vehicles de mobilitat personal (VTC), robaven les bateries amb violència contra les persones o a la força contra els vehicles aparcats al carrer.
  • Transportaven en un domicili que feia de magatzem a l'Hospitalet.
  • El grup criminal venia les bateries sostretes a tercers a través d'establiments de reparació de patinets elèctrics.

Qui és qui: El clan estava liderat per un home de 33 anys amb 35 antecedents que es troba en presó preventiva.

  • Els 13 sospitosos restants han declarat davant el jutge i es troben en llibertat amb càrrecs.

D'on venim? La investigació va començar el setembre passat quan els Mossos van detectar els robatoris de Sarrià, primer, i van descobrir, en segon lloc, que aquests episodis s'havien estès a tota Barcelona.

Al detall: L'empresa de les motocicletes va denunciar 150 robatoris durant els últims mesos. Cada bateria té un valor de 2.000 euros i la reparació dels danys costa uns 500 euros. La policia subratlla, a més, el "greu impacte econòmic" per a l'empresa pel fet de no disposar d'aquests vehicles per operar.

  • Amb aquest operatiu, els Mossos han aconseguit resoldre un total de 84 bateries sostretes. En les entrades van recuperar 10 bateries, més de 5.000 piles de liti i un patinet elèctric sostret. Tot el botí tenia un valor de 50.000 euros.