Barcelona i Àrea
Ada Colau
Foto: Ada Colau | Europa Press
Ajuntament de Barcelona

Colau insisteix en el tripartit amb el PSC i ERC per governar Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Ada Colau
Foto: Ada Colau | Europa Press

L'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau segueix insistint a pactar un tripartit entre la seva formació, Barcelona En Comú, el PSC i ERC per governar la capital catalana. 

Per què és important? Els comuns van votar a favor d'investir l'actual alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, com a nou alcalde. El socialista només compta amb 10 regidors i sense cap majoria dins del consistori barceloní. 

Què diu? En una entrevista a la SER, la líder de Barcelona En Comú ha tornat a recuperar la idea d'abans de la investidura del govern progressista i d'esquerres a la ciutat i insisteix en un tripartit amb PSC i ERC. 

  • Colau diu que amb la situació actual, Collboni "no podrà atendre a la ciutat amb només 10 regidors, és evident que ha d'ampliar el govern i el més lògic és que ho faci amb les formacions d'esquerra". 
  • L'exalcaldessa no amaga la seva voluntat d'entrar al govern municipal, però posa una condició: "Nosaltres volem entrar, però hi volem entrar amb un acord amb ERC". 
  • Sobre la seva persona, si entrarà a l'Ajuntament o no, ha assegurat que ho consultarà a la seva formació política, però ha insistit que el més important és el contingut de l'acord i no els noms. 

Previsions: Colau ja ha assegurat que aquestes negociacions es faran després de les eleccions generals del 23-J. 

  • Sobre Sumar i els pròxims comicis espanyols, l'exalcaldessa ha dit que Yolanda Díaz "ha aconseguit reunir molts consensos i començar un nou cicle per reunir molta gent diversa".  
  • Colau ha dit que farà tot el que pugui perquè el 23-J es torni a revalidar l'actual govern espanyol de coalició. 

En detall: La líder dels comuns a la capital catalana ocupa l'última posició en la candidatura de Sumar a la demarcació de Barcelona