Barcelona i Àrea
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, conversa amb una agent de la Guàrdia Urbana
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, conversa amb una agent de la Guàrdia Urbana | ACN
Barcelona

El pla de Collboni per "endreçar" i "recuperar" Ciutat Vella

Temps de lectura: 2 minuts
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, conversa amb una agent de la Guàrdia Urbana
Foto: L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, conversa amb una agent de la Guàrdia Urbana | ACN

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, anuncia més presència policial i un enduriment de l'ordenança de civisme a un dels barris més conflictius de la capital catalana, Ciutat Vella.

Per què és important? L'últim Baròmetre de l'Ajuntament de Barcelona apuntava que les principals preocupacions dels ciutadans són la inseguretat i la neteja.

  • El 24,8% dels enquestats consideren que la seguretat és la seva màxima preocupació i un 15,5% apunten que és la neteja. A continuació, els temes que més preocupen són l'habitatge (7,6%) i la gestió política municipal (6,6%). 

Què en sabem? El nou alcalde socialista de Barcelona ha afirmat que "recuperar Ciutat Vella" i "endreçar" aquesta zona de la ciutat és una de les principals prioritats del nou govern municipal.

  • Collboni ha visitat aquest divendres una comissaria ubicada en aquest districte, on ha mantingut la primera trobada institucional amb l'intendent major del cos, Pedro Velázquez.
  • Podria semblar una contradicció, ja que l'alcalde parla de "recuperar" Ciutat Vella després que Albert Batlle, actual regidor de Seguretat, ho hagi estat també els últims 4 anys. Batlle és d'Units, aliat del PSC en les dues últimes eleccions municipals, quan s'ha presentat a la llista de Collboni.

Què diu Collboni? L'alcalde ha anunciat més presència policial al carrer, tant de Mossos d'Esquadra com de Guàrdia Urbana, i una actuació més contundent "per fer complir les normes" i garantir la convivència.

  • També s'ha compromès a revisar l'ordenança de civisme i incrementar el règim sancionador i ha dit que s'està enllestint un nou Pla específic de seguretat per aquest districte, que és "el cor que fa bategar Barcelona".
  • Collboni ha reconegut que s’ha iniciat “una nova etapa” a la ciutat pel que fa al tema de seguretat. El nou alcalde ho ha dit tot i que en els últims quatre anys la regidoria de Seguretat ha estat en mans, precisament, del seu partit. 
  • El socialista ha especificat que “endreçar la ciutat vol dir fer complir les normes” i ha anunciat més presència policial uniformada als carrers de la ciutat per part dels Mossos – ha recordat que hi ha un compromís del Govern per destinar 600 nous agents a la capital catalana -, i també de la Guàrdia Urbana.

A més, Collboni també ha enumerat altres preocupacions del nou executiu i a les quals caldrà donar resposta des del cos de la Guàrdia Urbana. Ha esmentat la lluita contra la violència masclista o les agressions LGTB-fòbiques i racistes que tenen lloc a la ciutat. En aquesta línia, ha criticat la “condescendència” d’alguns àmbits polítics i els discursos de l’odi.