Barcelona i Àrea
L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps
Foto: L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps | Google Views
Badalona

Desallotgen més veïns de l'edifici esfondrat de Badalona per una nova esquerda

Actualitzat: Dimarts, 20 de febrer de 2024. 16:49
Temps de lectura: 2 minuts
L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps
Foto: L'edifici número 9 del carrer Canigó a Google Maps | Google Views

Els Bombers de la Generalitat han desallotjat els veïns d'un nou edifici del carrer Canigó de Badalona per l'aparició de noves esquerdes. 

Per què és important? El passat dimarts 6 de febrer un edifici de cinc plantes es va esfondrar a Badalona, deixant tres víctimes mortals que es trobaven dins dels habitatges. L'edifici que va col·lapsar es trobava al barri del Raval de la ciutat, al carrer Canigó número 9.

Situació actual: L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha informat que els Bombers han desallotjat un nou edifici a causa de l'edifici que es va esfondrar. 

  • Els veïns de la finca número 11 del carrer Canigó hauran d'abandonar les seves llars després que els Bombers i tècnics municipals hagin realitzat una inspecció. 
  • Els habitants d'aquest bloc de pisos van mostrar la seva preocupació després de l'aparició de noves esquerdes a l'edifici. 

En detall: Segons l'alcalde popular, els Bombers es treballen per conèixer l'afectació real. Albiol ha anunciat que l'Ajuntament ha activat els serveis municipals per fer l'acompanyament dels veïns afectats. 

D'on venim: Després del tràgic accident, els Bombers van desallotjar l'edifici número 7 del carrer, just el de l'altre costat de l'edifici esfondrat, després de trobar una esquera horitzontal al quart pis del bloc. 

  • En total es van evacuar fins a vuit pisos. L'esquerda podria haver aparegut per l'esfondrament de l'edifici veí. 

En profunditat: Els Mossos d'Esquadra encara investiguen què va poder causar l'enfonsament. L'alcalde va assegurar que l'edifici no tenia cap expedient obert per mal estat i que, segons els veïns, va passar una inspecció tècnica el mes passat. Albiol apuntava problemes en els materials del sostre de l'àtic.

  • A més, l’Ajuntament de Badalona ha demanat a la Generalitat que faci inspeccions tècniques “en profunditat” a 440 pisos de l’illa del bloc esfondrat. Es tracta dels habitatges situats al triangle dels carrers Canigó, Llefià i Ausiàs March, tots construïts entre el 1954 i 1960 per un mateix promotor. 
  • Segons ha explicat Albiol, la Generalitat s'ha negat a pagar els costos de les inspeccions: "La Generalitat ens ha traslladat que no posarà un duro per fer les inspeccions als edificis que podrien estar afectats".