Cultura i Pantalles
S'acaben els comptes compartits a Netflix: Què esperar a partir de 2023
Foto: S'acaben els comptes compartits a Netflix: Què esperar a partir de 2023 | Pixabay
NETFLIX

La fi dels comptes compartits a Netflix, imminent: quan és i què fer?

S'acaben els comptes compartits a Netflix: Què esperar a partir de 2023
Foto: S'acaben els comptes compartits a Netflix: Què esperar a partir de 2023 | Pixabay

Netflix implantarà a principis de 2023 mesures per impedir que els subscriptors comparteixin comptes amb més gent, mètode molt habitual per repartir el preu de la subscripció.

Per què és important? Netflix té 223 milions de subscriptors a tot el món, però segons els seus darrers càlculs, uns 100 milions de persones utilitzen la plataforma sense pagar.

  • Davant la davallada d'usuaris subscriptors que s'ha registrat en el 2022, Netflix està implementant un seguit de mesures per recuperar la tendència d'augment que tenia fins aleshores.
  • Durant molt de temps, encara que no fos possible segons les seves condicions de contractació, Netflix ha permès que es comparteixin els comptes, però ara vol augmentar el control per acabar amb aquesta problemàtica.

Què sabem? Netflix planteja implementar un sistema que obligarà a introduir un codi de validació a la pantalla en iniciar sessió, que caduca en 15 minuts, a tots els dispositius que es trobin fora de l'habitatge principal.

  • Una altra prova pilot consistia a detectar la localització de l'usuari que es connecta a la plataforma, a través d'adreces IP i identificadors dels dispositius.
  • La idea de l'empresa és guanyar subscriptors, de manera que els antics usuaris tornin a pagar per un compte que van cancel·lar anteriorment.

Què fer? Si utilitzes un compte de Netflix que no és teu o tens coneguts que utilitzen el teu compte amb la teva contrasenya, caldrà esperar a veure quin és el sistema que la plataforma acaba implementant per controlar que això no passi.

  • En cas que la plataforma detecti el compte que no està pagant, aquest haurà de començar a pagar com a nou usuari. 

Context: Netflix va arribar al 2015 i des d'aleshores no havia parat de pujar subscriptors.

  • Enguany, en notar per primera vegada una davallada dels usuaris que pagaven cada mes per accedir als seus continguts, la plataforma ha pres un seguit de mesures.

A més, des del 10 de novembre hi ha disponible un nou pla de subscripció, que dona accés a les pel·lícules i sèries del seu catàleg per 5,49 € mensuals amb la contrapartida que es mostren anuncis i que la resolució màxima és 720p/HD.

Amb dades: El 45% dels clients comparteixen els usuaris de Netflix.

A partir d'ara: Es desconeixen, de moment, els detalls sobre la data exacta o els països en què començarà a desplegar-se.

  • Només se sap que es tractarà d'un desplegament, possiblement en diverses regions, que començarà “a principis de 2023”.